fbpx

Velika tekma za Albanijo proti domači Franciji

Visoko motivirana Albanija se bo danes pomerila z domačo Francijo (foto: twitter).

Danes se na evropskem prvenstvu v Franciji začenja drugi krog skupinskega dela, ob 15. uri ga odpirata reprezentanci Rusije in Slovaške, ki v prvem krogu v skupini B nista okusili slasti zmage. V kot je bila potisnjena predvsem reprezentanca Rusije, saj so bili zaradi svojega razgrajanja bolj v ospredju njeni navijači, če jim seveda sploh še lahko tako rečemo.

S tekmo v Lillu se začenja drugi krog skupinskega dela. Rusija je na prvi tekmi presenetila in proti Angliji uspela iztržiti remi v zadnjih sekundah tekme. Slovaška je nekoliko nesrečno izgubila z Walesom, vendar s svojo igro ni razočarala.

SKUPINA A:

Francija – Albanija (21:00)

Gostiteljica Francija na prvi tekmi ni navdušila svojih navijačev. Šele v zadnjih minutah so uspeli streti Romunijo, v junaka pa se je prelevil Dimitri Payet, ki je dosegel pravi evrogol in še nekaj dni polnil časopise v Franciji. Tokrat je nasprotnik morda celo prvih favoritov Albanija, ki ne bi smela galskim petelinom predstavljati večjih težav. Domačini obljubljajo, da bodo tokrat videli povsem drugačno Francijo, ki se je na prvi tekmi znebila pritiska, ki je bil kar velik za zelo mlado ekipo. Albanija je na prvi tekmi izgubila proti svojim znancem iz Švice ter izgubila tudi kapetana Lorika Cano, ki je prejel dva rumena kartona in ga bodo danes v obrambi še kako pogrešali. Vse drugo kot zmaga domačinov bi bilo veliko presenečenje in razočaranje.

Švica – Romunija (18:00)

Švica je na prvi tekmi zmagala samo z enim zadetkom prednosti, proti svojim dobrim prijateljem iz Albanije. Danes jih čaka še nekoliko težje nasprotnik po imenu Romunija, ki se je na prvi tekmi več kot dostojno upirala Franciji in izgubila v zadnjih minutah tekme. Za Švico je to zelo pomembna tekma, saj bi si z zmago že zagotovili napredovanje in bili v zelo dobrem položaju pred zadnjo tekmo s Francijo. Romuni bi bili danes veseli že točke, saj bo za njih odločilna predvsem zadnja tekma proti Albaniji v borbi za tretje mesto.

SKUPINA A:
Francija    1   1 0 0  2 : 1  3
Švica        1   1 0 0  1 : 0  3
Albanija    1   0 0 1  0 : 1  0
Romunija  1   0 0 1  1 : 2  0

SKUPINA B:

Rusija – Slovaška (15:00)

Rusija si je z remijem proti Angliji zagotovila lepo izhodišče pred zadnjima dvema tekmama. Z današnjo zmago bi si praktično že zagotovili pot v izločilne boje, vendar gre za zelo izenačeno skupino, kjer lahko vsak preseneti in premaga vsakogar. Slovaška je na prvi tekmi dobro odigrala proti Walesu, ki je imel na koncu več športne sreče. Če Slovaki želijo sanjati o napredovanju iz skupine, danes nujno potrebujejo zmago, saj jih v zadnjem krogu čaka Anglija, ki bo prav tako potrebovala zmago. Zagotovo bo šlo za bolj kot ne taktično tekmo, nekako podobno kot celoten prvi krog, kjer smo videli organizirano igro, ki je bolj slonela na obrambi kot pa napadu. Na niti eni tekmi nismo videli več kot tri zadetke, zato jih tudi na tekmi med Slovaško in Rusijo ne gre pričakovati.

SKUPINA B:
Wales        1  1 0 0  2 : 1  3
Anglija       1   0 1 0  1 : 1  1
Rusija        1   0 1 0  1 : 1  1
Slovaška   1   0 0 1  0 : 1  0

G. V.