fbpx

Saga o prestopu Šporarja se nadaljuje …

Andraž Šporar, levo (foto: twitter).

Kot strela z jasnega je odjeknila novica, da se bo Andraž Šporar za tri milijone evrov preselil v Basel. V Olimpiji so včeraj te govorice zanikali, danes pa nekateri mediji poročajo, da naj bi Šporar odšel v Basel na zdravniški pregled, po drugih virih pa naj bi bil na današnjih testiranjih Olimpije.

Čeprav je bilo pričakovati, da bo za Andraža Šporarja vladalo veliko zanimanje, pa se je vse skupaj zgodilo nekoliko hitro in nepričakovano. Pred nogometaši Olimpije je namreč še zadnji prvenstveni krog jesenskega dela.

Šporar odšel v Švico, Šporar na testiranjih?
Nekateri mediji so pisali, da naj bi 21-letnik odpotoval v Basel na zdravniški pregled pred podpisom pogodbe, drugi spet, da je ljubljanski kapetan na TMG-testiranjih (tensiomiografija), ki jih danes opravljajo nogometaši Olimpije. Mladi Ljubljančan sicer na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah Olimpije ni igral, kar je še povečalo sume o tem, da naj bi zapustil ljubljansko barko. Toda kapetan zeleno-belih naj bi po poškodbi stopala ne bil pripravljen za igro.

Morda vas zanima tudi: Šporar ne odhaja nikamor, a govorice o Baslu ne potihnejo

Šporar postal zanimiva tema tudi Švicarjem
Potem ko smo o Andražu Šporarju obsedeno poročali slovenski mediji, so nam kmalu sledili tudi v Švici. Aargauer Zeitung je poročal, da bi se prestop lahko zgodil, Šporar pa naj bi v Baslu zamenjal  Breela Embolo. Slednji je vreden kar 30 milijonov evrov, zato za Švicarje odškodnina treh milijonov evrov za Šporarja ne bi smela biti težava. Švicarji imajo v svojih vrstah sicer še enega odličnega napadalca, Marca Janka, ki je trenutno prvi strelec švicarskega prvenstva.

Stojić, Ružnić in Mandarić demantirajo prestop
Čeprav govorice nikakor ne potihnejo, pa v ljubljanskem klubu demantirajo, da so dogovorjeni za prestop najdražjega nogometaša v zgodovini Prve lige. Tako športni direktor Olimpije Rajko Stojić kot tudi njen predsednik Milan Mandarić sta zagotovila, da zaenkrat prestop Šporarja v Basel ni dogovorjen, čeprav zanimanje obstaja. Tudi Šporarjev agent Amir Ružnić je potrdil, da zanimanje obstaja, a ni še ničesar dokončnega. “Pogovarjamo se z Baslom, toda nič še ni podpisanega,” je vsaj za zdaj ljubljanske navijače pomiril igralčev agent.

R. V.