Schumacher ponovno zmaguje v formuli

Foto: Twitter

Mick Schumacher, sin sedemkratnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, je slavil zmago na prvih dveh tekmah italijanskega prvenstva F4.

Schumacher mlajši, ki je v prejšnjem sezoni dirkal v nemškem F4 prvenstvu, je v petek z lahkoto opravil kvalifikacije na mokrem dirkališču v Malisanu in se uvrstil na prvo štartno mesto otvoritvene dirke v novi sezoni.

Svoje mesto si je priboril po otvoritvenem krogu, kjer je za sekundo zaostajal za vodilnim Argentincem Marcosom Siebertom, nato pa je pospešil in tekmeca pustil zadaj. 17-letni nemški voznik moštva Prema je imel nato popolno kontrolo nad celotno dirko, saj mu je uspelo prednost še povečati.

Njegov najbližji zasledovalec Raul Guzman je v cilj prišel 2,3 sekunde za njim, nekdanji moštveni kolega iz ekipe Lotus F1 junior Juan Manuel Correa pa več kot 3 sekunde za zmagovalcem.

Bo debitiral s hat-trickom?
V drugi dirki, ki so jo spremljale zelo mokre razmere, je Schumacher prav tako pometel s konkurenco in dodal k svojemu izkupičku še drugo zmago. Ciljno ravnino je prečkal kar 3,4 sekunde pred najbližjim zasledovalcem Jobom van Uitertom.

Scumacher bo imel danes v Misanu priložnost, da k dvema zmagama doda še tretjo in zaključi s “hat- trickom.”

Na tekmi bi moral tekmovati tudi Gašper Mihevc, a so se v njegovem moštvu odločili, da bo prvo tekmo izpustil, ker ni še nikoli vozil v dežju. V formuli 4 bo tako debitiral na naslednji tekmi v začetku maja.

M. P.