Še en incident! Trener Olimpije Nikolić svojemu igralcu: “Črni idiot!”

Marko Nikolić in Blessing Eleke (foto: NK Olimpija).

Po incidentu v mariborskih vrstah so za incident poskrbeli še v vrstah ljubljanske Olimpije. Če smo bolj natančni, je zanj poskrbel trener Nikolić, ki je – kar je bilo razvidno na televizijskem prenosu – Blessingu Elekeju, strelcu edinega olimpijinega zadetka na včerajšnji tekmi, zabrusil: “Črni idiot!”

Vse skupaj se je zgodilo v končnici včerajšnje tekme, ko je Olimpija lovila zaostanek za Zavrčem in ga tudi ulovila. Ravno Blessing Eleke je zadel v 94. minuti, nato pa se ob svojem prvem zadetku za Olimpijo odločil za nekoliko daljše proslavljanje zadetka, kar je trenerja Marka Nikolića vrglo iz tira.

“Črni idiot” rešil Olimpijo
Čeprav je Blessing Eleke Ljubljančanom prinesel točko, si je srbski trener na klopi zeleno-belih želel, da bi se igra čim prej nadaljevala in da bi Ljubljančani morda izvedli še kakšen napad ter prišli do zmage. V tej želji je Marko Nikolić izgubil samokontrolo in Nigerijca, ki je Olimpiji prinesel točko, označil z besedno zvezo “crni idiote”. Eleke si je resda vzel kar nekaj časa za proslavljanje zadetka – ter se ob tem še poškodoval – toda takšna gesta Srba nima mesta ne v športu ne kjerkoli drugje. Nenazadnje je Nigerijec, ki bi morda res lahko pohitel na sredino, da bi imela Olimpija še dovolj časa za zadnji napad, rešil Nikolića pred porazom. Zdaj je na vrsti disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije, ki bi morala Nikolića ostro kaznovati. Vprašanje pa je, ali ima srbski trener, ki ga je pripeljal Ranko Stojić, še podporo pri predsedniku kluba Milanu Mandariću.

Zaključek prvenstva bo še kako zanimiv, žal tudi zaradi raznih incidentov.

R. V.