fbpx

Šef ruske rokometne zveze ogorčen zaradi nastopa transseksualca v ženski kategoriji

Foto: Twitter

“Menjava spola in istospolne poroke uničujejo civilizacijo in vodijo svet v napačno smer,” je mnenja šef ruske Rokometne zveze Sergej Šiškarjev, ki je ogorčen nad dejstvom, da bodo transseksualcu na olimpijskih igrah dovolili nastopiti v ženski kategoriji. Osebe, ki je spremenila spol, ni mogoče prijaviti za tekmovanje v spolu, v katerega se je preobrazila kasneje. To lahko ubije ne samo poklicni šport, ampak tudi običajno življenje nasploh,” je poudaril.

Transseksualcem se ne sme dovoliti tekmovati proti športnikom spola, v katerega so prešli, vztraja šef Ruske rokometne zveze pred “zgodovinskim” nastopom Laurel Hubbard na olimpijskih igrah. Kontroverzni dvigovalec uteži Hubbard bo v Tokiu danes prvič nastopil v supertežki kategoriji za ženske, čeprav se je rodil kot moški, Gavin, spol pa je spremenil kot odrasla oseba. Medtem ko so se oboževalci, športniki in ugledne osebnosti na Hubbardovo potezo mešano odzvali, je vodja Ruske rokometne zveze (FGR) Sergej Šiškarjev nedvoumen v svojih pogledih na to vprašanje, saj meni, da prinaša širše posledice za družbo. “Jaz sem kategorično proti uporabi načela transseksualcev v športu,” je dejal Šiškarjev in se ruski medijem zaobljubil, da bo nasprotoval transseksualcem, ki se pojavljajo v njegovem športu.

Osebe, ki je spremenila spol, ni mogoče prijaviti za tekmovanje v spolu, v katerega se je preobrazila kasneje. To lahko ubije ne samo poklicni šport, ampak tudi običajno življenje nasploh. Ne skrivam, da sem kategoričen nasprotnik vsega, kar se v zvezi s tem dogaja, tako pri spremembi spola kot pri istospolnih porokah. Verjamem, da to uničuje civilizacijo, človeštvo na planetu in vodi svet v napačno smer. Odprt bom, pošten in odkrit, tem stvarem bom nasprotoval in naredil vse, da se to ne pojavi v rokometu,” je dejal. Evgeny Trefilov, podpredsednik zveze, je priznal, da je mislil, da opazuje moškega med tekmovanjem v ženski kategoriji, vendar je dodal, da ne pričakuje, da bo sodelovanje transseksualcev postalo običajna praksa.

Sara Bertoncelj