fbpx

Velika zmaga za Slovenijo, svetovni prvaki Poljaki v solzah

Foto: Facebook

Slovenski odbojkarji so se z zmago nad Nizozemsko prvič v zgodovini uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva. Zmaga nad Poljsko s 3 : 2 jim je odprla vrata še v polfinale polfinale.

Slovenski odbojkarji so v dodatni tekmi za uvrstitev v četrtfinale z odlično igro in rezultatom 3 : 0 premagali reprezentanco Nizozemske in s tem poskrbeli za najboljšo uvrsrtitev Slovenije na evropskih prvenstvih. Pokazali so odlično igro, predvsem pa so bili razpoloženi Klemen Čebulj, Mitja Gasparini in Alen Pajenk.

Po četrtfinalu še večja senzacija: polfinale
In če je bila zmaga nad Nizozemsko presenečenje, pa je zmaga proti svetovnim prvakom Poljakom prava senzacija.

Na začetku je sicer kazalo, da bodo Slovenci zmleli Poljake, saj so vodili z 2 : 0. Nato je sledil hladen tuš, saj so Poljaki dosegli izenačenje. Končnica je bila tako izredno napeta, a se je na srečo izteklo v prid Slovenije in naših športnih junakov. S tem so se prvič v zgodovini uvrstili med najboljše 4 evropske reprezentance in presenetili vse športne poznavalce. Poljaki, sicer aktualni svetovni prvaki, niso mogli skrivati svojega razočaranja.

Uvrstitev tudi na evropsko prvenstvo 2017
Z uvrstitvijo v polfinale se je slovenska reprezentanca neposredno uvrstila tudi na naslednje evropsko prvenstvo, ki bo 2017, ironično, na Poljskem. Na žalost pa je pot na olimpijske igre v Rio de Janeiru veliko težja. Po izračunih trenerja Andree Gianija se lahko tja teoretično uvrstimo le, če postanemo evropski prvaki. Po poročanju STA pa je še dodal, da so si z uvrstitvijo v polfinale izrazito povečali možnosti za uvrstitev na olimpijske igre 2020, kar je tudi njihov cilj.

V polfinalu z Italijani
Polfinalna tekma bo na sporedu v soboto, naša izbrana vrsta pa se bo pomerila z Italijo. V drugem polfinalnem obračunu se bodo pomerili Bolgari in Francozi. Odločitev o prejemnikih medalj bo znana v nedeljo, ko sta na sporedu finale in tekma za tretje mesto.

M. G., B. O.