fbpx

Serena Williams ne bo nastopila na Kitajskem

Številka ena ženskega tenisa rabi odmor. Odločitvi, da ne bo nastopila na China Open je verjetno botroval presenetljiv poraz proti Roberti Vinci v polfinalu US Open.

»Nobena skrivnost ni, da sem večino leta igrala poškodovana – ali je bil komolec, koleno ali pa, v zadnjih trenutkih nekega dvoboja v Flushingu, moje srce«, je povedala za spletno stran China Open. S tem je sezona za Sereno zaključena, saj bo izpustila tudi turnir v Singapurju. Njena odločitev bo imela tudi velike denarne posledice. Izgubila bo 450.000 dolarjev bonusa, ki bi ga dobila, če bi odigrala vse štiri obvezne turnirje. Deležna ne bo niti kosa 7 milijonske pogače, namenjene finalistkam WTA turnirjev.  Denar verjetno ni igral velike vloge, ko je razmišljala o prihodnosti, saj ga ima verjetno več kot dovolj – osvojila je že 5 velikih turnirjev.

»Sem zelo tekmovalna, želim biti čim boljša, čim bolj dolgo. Glede tega sem ubrala proaktivni pristop, zato da lahko poskrbim za moje zdravje in si vzamem čas, da se pozdravim.«

Zvezdnica namerava hitro začeti z vadbo, proti koncu leta že načrtuje prijateljske dvoboje.

Ž.K.