fbpx

Sevilla in Liverpool v velikem finalu Lige Evrope!

Sevilla se je še tretjič zapored uvrstila v finale Lige Evropa (foto: EPA).

Po dveh finalistih v Ligi prvakov smo dobili še oba velika finalista, ki se bosta pomerila v Ligi Evropa. Liverpool je z visoko zmago pokopal ekipo Villarreal in nadoknadil en zadetek zaostanka. Angleži pa se bodo v finalu pomerili proti sedaj že standardni Sevilli, ki bo še tretjič zapored zaigrala v finalu Lige Evropa. Za napredovanje so izločili Šahtar, predvsem po zaslugi Kevina Gameira.

Španska Sevilla se je še tretjič zapored uvrstila v finale Lige Evropa, skupno pa že petič v zadnjih desetih letih. Vselej, ko se je Sevilla uvrstila v finale, je naslov tudi osvojila. Letos ji bo 8. maja na stadionu St. Jakob Park v Baslu nasproti stala ekipa Liverpoola, ki že lep čas ni bil tako blizu lovorike.

Klopp suvereno z Liverpoolom, Gameiro pa s Sevillo
Liverpool, ki v letošnji sezoni deluje kot prenovljeni stroj, je navdušil tudi na povratni tekmi polfinala. Za preporod ekipe je nedvomno kriv Jürgen Klopp, ki je znova vrnil nasmeške na obraze navijačev. Tudi na današnjem obračunu proti Villareealu so igralci Liverpoola prevladovali celotno tekmo, minimalni zaostanek s prve tekme so hitro izničili in na koncu povsem zasluženo napredovali v finale. Nemški trener na klopi Redsov ima priložnost, da se že v svoji prvi sezoni pri tej ekipi vpiše v zgodovino in z ekipo osvoji naslov ter se navijačem še dodatno prikupi. Vendar naloga Liverpoola bo zagotovo težka, saj jih v finalnem boju za lovoriko čaka ekipa, ki je pravi stroj za osvajanje lovorik v tem tekmovanju. Vsakič, ko se je Sevilla uvrstila v finale, ga je tudi dobila, povrhu vsega so še najtrofejnejši klub v tem tekmovanju. V polfinalu so izločili zmagovalca iz leta 2009, Shakhtar iz Donecka je bil na povratni tekmi nemočen, saj jim je kar dva zadetka zabil Kevin Gameiro, Sevilla pa se je na koncu veselila zmage s 3 : 1.

Polfinale, povratni tekmi:

Liverpool 3 : 0 Villarreal *(3 : 1) skupni rezultat
Soriano 7./ag, Sturridge 63., Lallana 81.
Rdeči karton: Victor Ruiz 71./Villarreal

Sevilla 3 : 1 Šahtar *(5 : 3) skupni rezultat
Gameiro 9., 47., Mariano 59.; Eduardo 44.

G. V.