fbpx

“Sharksi” visoko porazili Kopitarjeve “Kralje”

Kralji iz Los Angelesa so v prvi tekmi sezone visoko izgubili proti nasprotnikom iz San Joseja. Kljub temu, da so Kopitarjevi soigralci prvi prevzeli vodstvo, so na koncu izgubili z rezultatom 1:5.  Morskim psom se očitno ni poznala odsotnost nedavno suspendiranega Torresa.

Prvi golje padel v drugi minuti. Mrežo je zatresel Nick Shore, a njegovo veselje ni trajalo dolgo, saj so “Kingsi” prvo tretjino zaključili z golom zaostanka. Izenačil je Thorton, v vodstvo je svoje moštvo popeljal Pavelski. Morski psi so v drugi četrtini povečali svojo prednost na 1:4, z zadetki Burnsa in Hertla. Donskoi je usodo nasprotnikov zacementiral v zadnji tretjini s svojim prvim golom v ligi NHL.

Na tekmi se je še posebej izkazal Jones, vratar San Joseja. Na svoji prvi tekmi za novo ekipo je gol ubranil 19 krat.  Kopitar je igral 24 minut, na gol streljal dvakrat, med strelce se žal ni vpisal.

Igrali so tudi …
Sezono so odprli tudi Chicago Blackhawksi, ki so s 2:3 izgubili proti New York Rangersem. V derbiju kanadskih moštev so hokejisti iz Montreala s 1:3 premagali Toronto maple Leafse. Vancouver Canucksi so porazili Calgary Flamse z rezultatom 5:1.

Ž. K.