Skakalni as, ki ne more prehvaliti Petra Prevca

Hannawald pravi, da je novoletna skakalna turneja bržkone najvišji cilj vsakega skakalca (foto: epa).

Nekdanji nemški skakalni as Sven Hannawald ne more prehvaliti slovenskega skakalca Petra Prevca. “Njegova stabilnost na tekmah je navdušujoča,” je povedal Hannawald, ki je pred 15 leti postal edini skakalec v zgodovini, ki je novoletno turnejo dobil z zmagami na vseh štirih tekmah.

“Letos se je spet nekoliko spremenila skakalna obleka in mislim, da je nekoliko širši model zelo po godu Prevcu, ki mu je to uspelo izkoristiti na tekmah,” je za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung dejal Hannawald in dodal: “Že na mizi pri njem vse deluje usklajeno in tekoče. Pri vsakem skoku mu uspe z naleta vzeti sabo veliko hitrosti, s katero vedno pridobil v spodnjem, zaključnem delu skoka. In kadar je v zraku, leti.”

Skakalni Wimbledon ali Tour de France
Iz lastnih izkušen Hannawald ve, da je najboljši skakalec v sezoni vselej tudi motivacija za tekmece: “Tudi naši, pa Avstrijci in Norvežani so se nekako ujeli. Mislim, da navijače čaka zanimiv zaključek letošnje turneje.”

Hannawald ne skriva, da je novoletna skakalna turneja bržkone najvišji cilj vsakega skakalca, nekakšen skakalni Wimbledon ali Tour de France: “Turneja je vrhunec. Zame je bila vedno pomembnejša od olimpijskih iger, saj se je tukaj treba dokazati na štirih tekmah in za slavje ni dovolj le en dober dan ali en dan z dobrimi razmerami.”

B. O., STA