Skupaj do vrha z Ilko Štuhec in s spoštovanjem protikoronskih ukrepov

Vrhunska slovenska smučarka Ilka Štuhec. (Foto: YouTube)

Maska je v tem času, od marca do sedaj, postala stalna spremljevalka naše ekipe. V primeru okužbe lahko izgubimo nastop na tekmah ali pomembne dni treninga, zato si prizadevamo odgovorno ravnati in skrbeti zase ter drug drugega, kar med drugim pomeni tudi vestno uporabo maske in dodatno razkuževanje rok,” je pozvala slovenska vrhunska smučarka Ilka Štuhec.

Osnovni ukrepi pri zamejevanju širjenja okužbe z virusom covid-19 so nam znani že kar nekaj časa, pri povečanju števila okuženih oseb, pa se seveda tem ukrepom pridružijo še nekateri drugi. Vendar pa na žalost tudi osnovni ukrep, kot je nošenje maske, marsikomu povzroča preglavice. Najdejo pa se tudi posamezniki, ki uporabo zaščitne maske iz takšnega ali drugačnega razloga zavračajo in s svojim neodgovornim ravnanjem potencialno ogrožajo tudi ostale.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec vsekakor ni med njimi, sama razumno spoštuje ukrepe, ki so namenjeni zajezitvi virusa. Ker si še vedno marsikdo ne zna pravilno namestiti maske, je morda to prava priložnost, da se s pomočjo uspešne smučarke naučimo z njo rokovati. Pravilna uporaba maske namreč pomembno prispeva k varnejšemu  in odgovornemu ravnanju v teh časih. “Verjamem in želim si, da bo smučarska sezona varno izpeljana, saj to prinaša tudi tekme v Sloveniji. Skupaj, čeprav na varni razdalji, bomo premagali virus,” je še sporočila smučarka.

Skupaj do vrha
Ilka Štuhec se med drugim lahko pohvali z desetim mestom na smuku in trinajstim mestom na superveleslalomu na Olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Leta 2016 je v Lake Louisu na smuku dosegla svojo prvo zmago v Svetovnem pokalu, ki  jo je podkrepila še z zmagama na smuku  ter v Val d’Iseru, kjer si je privozila zmago v alpski kombinaciji. Na Svetovnem pokalu je sicer dosegla kar devet prvih mest, in sicer v več različnih disciplinah, v vseh smučarskih disciplinah pa je bila tudi večkratna članska državna prvakinja.

Sara Bertoncelj