fbpx

Sladka in pomembna zmaga Slovenije nad Hrvaško

Slovenske rokometašice so se veselile zmage nad Hrvaško (foto: RZS).

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je dobila tekmo kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tokrat je v dvorani Golovec končno padla sosednja Hrvaška. Hrvatice proti našim niso izgubile že dolgih deset let. Končni rezultat je bil 24 : 23.

Slovenke v prvem polčasu niso pokazale pravega obraza, skupno je padlo samo 20 zadetkov, v drugem delu pa so močno dvignile svoj nivo igre in pripravile preobrat ter slavile pomembno zmago nad Hrvaticami.

Pomemben preobrat in sanjski zaključek
Slovenke so ob polčasu zaostajale z 9 : 11. Drugi polčas je bil v vseh elementih igre boljši, zaostanek se je temu primerno tudi zmanjšal in na koncu obrnil v korist naših rokometašic. Nekaj minut pred koncem je prednost naših narasla že na tri zadetke, vendar so se žilave Hrvatice skoraj da vrnile v igro in prišle samo do enega zadetka zaostanka. Slovenke so krenile v napad, zato je prišlo do sanjskega razpleta za naše. Izkoriščena 7-metrovka in izključitev pri Hrvaticah, ki dveh zadetkov niso mogle več izničiti. Z osmimi zadetki sta bili pri slovenski reprezentanci najučinkovitejši strelki Ana Gros in Neli Irman. Slovenke so s to zmago premagale Hrvatice šele prvič po letu 2006.

Odločilna 7-metrovka:

Slovenija – Hrvaška
24:23 (9:11)

G. V.