Slalomska ničla tudi za dekleta

Svojo tretjo zmago v karieri je dosegla Veronika Zuzulova (foto: epa).

Slovenska dekleta so na nočnem slalomu v Flachauu ostala brez točk. Lavtarjeva je bila za finalno vožnjo prepočasna, medtem ko so ostala tri dekleta odstopila že v prvi vožnji. Zmagala je Slovakinja Zuzulova, ki je prišla do tretje zmage v karieri.

Po dobrih predstavah na prejšnjih tekmah smo od slovenskih deklet tudi tokrat pričakovali uspešne nastope. Sploh od mlade Ane Bucik, ki je v letošnji sezoni že dvakrat izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu ter dvakrat zmagal tudi na tekmi evropskega pokala.

Progo postavil naš trener, naše neuspešne
Še več upanja za dober rezultat smo imeli, ker je prvo progo postavil slovenski trener za tehnične discipline Denis Šteharnik. Toda ni se izšlo. Najlepšo priložnost je z ugodno štartno številko 33 imela Katarina Lavtar, ki pa je zaostala preveč (+4.13). Žal so bile med desetimi smučarkami, ki so odstopile, tudi preostale tri Slovenke: Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk. Zmagala je vodilna po prvi vožnji, Slovakinja Veronika Zuzulova, druga je bila Čehinja Sarka Strachova, tretja pa Švedinja Frida Hansdotter.

Jutri je v Wengnu na sporedu moški smuk.

R. V.