Slokarjevo le desetinka sekunde ločila od brona, Bucikova enajsta

Andreja Slokar (Foto: epa)

Petra Vlhova iz Slovaške je nova olimpijska prvakinja v slalomu. Ajdovka Andreja Slokar je bron zgrešila le za desetinko in na na krstnih olimpijskih igrah pristala na izjemnem petem mestu, Novogoričanka Ana Bucik je je ponovila 11. mesto iz veleslaloma.

Slokarjeva se je v prvi vožnji zavihtela na četrto mesto, v finalu pa je po odličnem smučanju ključno prednost zapravila v spodnjem delu, po napaki pa je že ob prihodu v cilj na četrtem mestu zgrešila najboljše tri. Njen skupni zaostanek za zmagovalko je znašal le 22 stotink sekunde. Bucikova je tako kot na veleslalomski tekmi, ki jo je prav tako končala na 11. mestu, znova precej bolje odpeljala finalno vožnjo in se s štirinajstega mesta povzpela na enajsto.

Slovakinja se je na vrh zavihtela z osmega mesta in svoji državi prismučala prvo zlato odličje na zimskih olimpijskih igrah. Srebro je osvojila Avstrijka Katharina Liensberger, Wendy Holdener iz Švice je pripadlo bronasto odličje.

Ne vem. Mislim, da sem poskušala smučati čim hitreje. Tvegala sem, ni se izšlo. Močno boli. To je šport, a po drugi strani, kdor ne tvega tudi ne profitira,” je s solzami v očeh razočarano za TV Slovenija povedala 24-letna Ajdovka Andreja Slokar, ki je znova dokazala, da ji velika tekmovanja ležijo. Tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu je bila zelo blizu odličju, a ne tako blizu kot tokrat, ko so vrh lestvice krojile stotinke sekunde. Veliko veselje je odnesla napaka v spodnjem delu v vertikalni postavitvi, kjer je bilo do konca le še sedem zavojev. V tem delu je zagotovo izgubila več kot 22 stotink sekunde in tako najbrž zapravila celo naslov olimpijske prvakinje. “V tej vertikali sem si rekla, da bom tvegala, a nisem bila ravno stoodstotna. Žal se mi je pripetila napaka. Glede na to, kako veliko napako sem naredila in kako majhen je moj zaostanek, zdaj boli še bolj,” je za RTV Slovenija še povedala Slokarjeva, ki si zasluži vse čestitke, prav tako pa tudi Bucikova.

Goriški portal