Slovenca skoraj povsem zadnja, Kristoffsen do zmage z 12. mesta

Henrik Kristoffsen je dobil še četrti letošnji slalom (foto: epa).

Izjemni Henrik Kristoffersen je z izjemno drugo vožnjo prišel do nove slalomske zmage. Najboljši slalomist letošnje sezone  je z bravorozno drugo vožnjo do četrte zmage v letošnji sezoni. Drugo mesto je osvojil Hirscher, tretje pa Dopfer. Naša sta bila povsem pri repu nastopajočih.

Norvežan Henrik Kristoffersen je še enkrat več dokazal, da je letošnji nesporni vladar v slalomu. S fantastično drugo vožnjo je prišel do nove zmage in je tako že na pragu zmage v skupnem slalomskem seštevku.

Po prvi vožnji šele 12.
Po prvi vožnji slaloma v Kitzbühelu je vodil Nemec Fritz Dopfer, ki je imel pred drugouvrščenim Švedom Mattiasom Harginom 18 stotink prednosti, blizu pa so bili še  tretjeuvrščeni Marco Schwarz (+0.33) ter četrtouvrščena Alexander Khoroshilov in Michael Kirscher, ki sta za vodilnim Nemcem zaostajala zgolj 34 stotink. 21-letni Norvežan je bil po prvem teku šele 12., toda nato je v drugi vožnji spet povsem deklasiral tekmece. Približal se mu je le Marcel Hirscer, ki je na koncu zaostal le za 3 stotinke, tretji pa je bil vodilni po prvi vožnji Dopfer.

Slalom odstopov, naša povsem pri repu
Po včerajšnjem turbulentnem in za večino neregularnem smuku je bil tudi današnji slalom v Kitzbühelu poln odstopov. Že prvi tekmovalec – Italijan Guiliano Razzoli – je poskrbel za skoraj 15-minutno prekinitev, saj si je poškodoval koleno in so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Sicer pa je že na prvi progi odstopilo kar 42 od 82 tekmovalcev, v finalu pa še osem. Povsem pri repu uvrščenih sta bila slovenska predstavnika – Matic Skube je bil 36., Štefan Haladin pa 38. med 40 tekmovalci.

Kirscerjev sprehod do velikega kristalnega globusa
Michael Kirscer ima po včerajšnji poškodbi Norvežana Aksela Lunda Svindala lepo priložnost, da brez večjih težav osvoji veliki kristalni globus. Trenutno še vedno vodilni v svetovnem pokalu si je na včerajšnjem smuku strgal kolenske vezi, tako da je zanj letošnja sezona že končana. Kirscher je z današnjim drugim mestom osvojil novih 80 točk v svetovnem pokalu in za Norvežanom tako zaostaja le še za 27 točk.

R. V.