fbpx

Slovenci slabo začeli boj za svetovno prvenstvo

Slovenska futsal reprezentanca gre v boj za svetovno prvenstvo (foto: sta)

Slovenska futsal reprezentanca je slabo začela drugi del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Slovenski reprezentanti, ki bodo v družbi Česke, Kazahstana in Francije poskušali osvojiti eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata vstop v zadnji del kvalifikacij, so na prvi tekmi zgolj remizirali.

Varovanci Andreja Dobovičnika, ki v Chomutovu na Češkem poskušajo postaviti nov mejnik, so na prvi tekmi iztržili remi. Zgolj točka proti Francozom našim fantom zelo otežuje delo za odhod na svetovno prvenstvo.

Rezultata 1. kroga:
Slovenija 2 : 2 Francija
Vrhovec 6., Osredkar 20.; Hamdoud 7., Alla 16.

Češka 1 : 3 Kazahstan
Cupák 8.; Leo 13., Yesenamanov 14., Suleimenov 35.

Naši povedli, na koncu so lahko zadovoljni z remijem
Slovensko reprezentanco je v šesti minuti v vodstvo popeljal Gašper Vrhovec, a so “galski petelini” že čez nekaj trenutkov izenačili. V 16. minuti so Francozi povedli, a je Igor Osredkar v 20. minuti rezultat ponovno izenačil. V drugem polčasu sta obe reprezentanci zapravili kazenski strel, tik pred koncem srečanja pa so Francozi zadeli še okvir vrat.

Pot do Južne Amerike je še dolga
Slovenska futsal reprezentanca ni še nikoli nastopila na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Kolumbiji. Naši morajo v skupini osvojiti eno izmed prvi dveh mest, nato pa v play-offu premagati še nasprotnika, ki jim ga bo namenil februarski žreb.

Seznam slovenske futsal reprezentance: Kristjan Čujec, Igor Bratić, Matej Fideršek, Alen Fetić, Nejc Hozjan, Uroš Kroflič, Alen Mordej, Rok Mordej, Jaka Sovdat, Anže Širok, Igor Osredkar, Damir Puškar, Tilen Štendler in Gašper Vrhovec.

R. V.