fbpx

Slovenci na dobri poti za obstanek v skupini B

Foto: World Curling Federation

Slovenska reprezentanca v curlingu je na evropskem prvenstvu skupine B v štirih tekmah dosegla tri zmage in en poraz. Premagali so Madžarsko, Belgijo in Litvo. V skupino B so se letos uvrstili prvič, vse bližje pa so cilju, da tam tudi ostanejo. 

Slovenska moška reprezentanca v curlingu se je prvič v zgodovini Slovenije uvrstila na evropsko prvenstvo skupine B, kjer pa kažejo izvrstne igre.

Po tesnem porazu z Walesom zmaga proti Madžarski
Uvodno petkovo tekmo proti Walesu so po napeti tekmi naši izgubili v zadnjem obratu. Z ukradenima dvema točkama je Wales slavil s končnim rezultatom 7 : 3.
A že v sobotni tekmi proti Madžarski so fantje pokazali tisto igro, ki jih je pripeljala razred višje. V izjemno izenačeni tekmi so v zadnji igri uspeli priigrati točko in zmagati prvo tekmo v skupini B. Od Madžarov, ki veljajo za ene izmed favoritov skupine, so bili boljši z rezultatom 9 : 8.

Vodja ekipe Tomas Tišler po tekmi: ”Občutki so odlični, predvsem po včerajšnjem porazu, kjer smo zgrešili nekaj ključnih metov. Toda danes smo se uspeli zbrati proti izredno močnim Madžarom. Igrali smo odlično, ekipa je bila super. Naš cilj je seveda ostati v skupini B, čeprav smo tu šele prvič.”

Popolna nedelja: Dve tekmi, dve zmagi
Nedelja je bila za fante bolj naporna, saj so igrali kar dve tekmi. A že v opoldanski so prikazali odlično igro in brez težav slavili nad Belgijo z visokim rezultatom 10 : 2. Zvečer je sledila še tekma z Litvo, ki je bila zelo težka in izenačena. Po 10 igrah je bil rezultat izenačen na 5 : 5, zato je sledila dodatna igra, v kateri so naši z izjemnim zadnjim metom uspeli premagati še Litvo.

S tem je slovenska reprezentanca na zelo dobri poti k obstanku v skupini B, kar je tudi njihov glavni cilj.

Danes ob 16. uri čaka Slovenijo tekma s Poljsko, v torek s Turčijo in v sredo z nespornimi favoriti Danci.

M. G.