fbpx

Slovenci osvojili odlično drugo mesto na evropskem prvenstvu v odbojki!

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenski odbojkarji so šli danes v boj za prvo mesto. Toda v poljskih Katovicah so morali kljub izenačeni igri priznati, da so danes Italijani pokazali boljšo igro. Kakorkoli, gre za velik uspeh, smo namreč drugi v Evropi!

V kakovostni predstavi obeh ekip so Slovenci vodili z 2:1, a nato pa v glavnem na račun dobrih servisov italijanskih tekmecev in dobri predstavi rezervista Yurija Romana izgubili naslednja dva. Morali so priznati premoč. Tekma se je namreč končala z izidom 2:3,

Foto: epa

Foto: epa

Italijani so zasluženo zmagali. Ni zanemarljiv podatek, da so celotno prvenstvo končali brez poraza. Kakorkoli, najbolj napet boj jih je pričakal ravno v finalu, kjer so se pomerili z našimi junaki. Najučinkovitejši igralec na tekmi z 21 točkami je bil Daniele Lavia, pri nas pa Alen Pajenk, ki jih je dosegel 16.

Foto: TW Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenska odbojkarska reprezentanca je že tretjič v šestih letih osvojila srebrno odličje, kar dokazuje njeno odličnost. Slovenci smo nedvomno ponosni na njihovo igro, saj so pokazali izjemno srčnost in borbenost.

Nina Žoher