fbpx

Slovenci s porazom začeli evropsko prvenstvo

Na uvodni tekmi evropskega prvenstva so Švedi v napeti končnici premagali Slovenijo (foto: epa).

Slovenska rokometna reprezentanca je izgubila uvodno tekmo evropskega prvenstva. Po katastrofalnem prvem polčasu so se naši v drugem polčasu vrnili, prišli celo do izenačenja, a so bili v končnici Švedi bolj zbrani in zmagali s 23 : 21.

Slovenci so prvih nekaj minut držali ritem s Švedi, ki pa so v nadaljevanju prvega polčasa naše fante povsem nadigrali in ga dobili s kar sedmimi goli razlike. Z agresivno obrambo se je slovenska reprezentanca v drugem polčasu vrnila v igro, a so Švedi končnico odigrali bolj zbrano in dobili uvodno tekmo prvenstva.

Katastrofalen prvi in izjemen drugi polčas
Tako slabe podobe slovenske rokometne reprezentance že dolgo nismo videli. Neodločna obramba, nezbrana igra v napadu in vsega dve obrambi vratarjev Gorazda Škofa in Matevža Skoka. Igralci ‘treh kron’ so na drugi strani pridno zadevali, razigran pa je bil tudi vratar Mattias Andersson. Švedska je tako prvi polčas dobila s kar sedmimi zadetki razlike. Nato pa se je v glavah naših reprezentantov zgodil premik. Zaigrali so hrabro in odločno, selektor Veselin Vujović pa je presenetil s tesnim pokrivanjem. Vse to se je našim obrestovalo, saj so izid poravnali na 20 : 20 in imeli celo strel s sedmih metrov za vodstvo pet minut pred koncem. Toda Dragan Gajić je zapravil sedemmetrovko, Švedi pa so na drugi strani dvakrat zadeli, naša izbrana vrsta pa se je še enkrat približala na gol zaostanka. Slovenija je imela še tri napade za izenačenje, a so se varovancem Vujovića zatresle roke. Zadnji napad za remi so imeli naši pol minute pred koncem srečanja, a niso uspeli zadeti, Švedi pa so v zadnjem napadu dosegli gol na tekmi in dobili srečanje z rezultatom 23 : 21.

Naslednja tekma čaka našo reprezentanco v ponedeljek ob 18.15, ko bo njen naslednji nasprotnik reprezentanca Španije.

R. V.