fbpx

Slovenija brez Udriha in Vujačića, zato pa z bratoma Dragić in Dončićem

Goran Dragić bo konec poletja oblekel dres slovenske reprezentance (foto: KZS).

Košarkaški selektor Slovenije Igor Kokoškov je objavil širši seznam kandidatov, ki jih čez nekaj več kot mesec dni čakajo priprave, potem pa tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Na seznamu je 27 košarkarjev, ogromno je tudi novih igralcev. Kot je bilo že potrjeno, bo za Slovenijo nastopal tudi prvi zvezdnik reprezetance Goran Dragić. 

Zvezdnik Miami Heatsov bo v reprezentanci navduševal skupaj z bratom Zoranom. Na seznamu je tudi vzhajajoča zvezda madridskega Reala Luka Dončić, zato pa, kot je to že v navadi, med izbranci selektorja ni Saše Vujačića in Bena Udriha.

Rekorder Lakovič bo pomočnik
Igor Kokoškov, ki bo prvič vodil Slovenijo, je vpoklical 27 igralcev, ki se bodo borili za mesto v reprezentanci. Priprave se bodo pričele 20. julija. Na seznamu je ogromno novincev, kar niti ni presenetljivo, saj Slovenija večjega dela pri uvrstitvi na evropsko prvenstvo leta 2017 v skupini E z Bolgarijo, Ukrajino in Kosovim ne bi smela imeti. 16 vpoklicanih igralcev še nima nastopa za člansko izbrano vrsto, deset pa se jih bo julija sploh prvič priključilo reprezentanci. Novo ime je tudi med pomočniki – in to je rekorder po številu nastopov za Slovenijo Jaka Laković, poleg njega pa bosta Kokoškovu pomagala še Rado Trifunović in Aleksander Sekulić.

Kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu bodo potekale med 31. avgustom in 17. septembrom, Slovenija pa bo prvo tekmo odigrala doma 31. avgusta proti Kosovu.

 Seznam vpoklicanih reprezentantov:

G. V.