Slovenija med nosilkami v kvalifikacijah za EP 2017

Slovenska košarkarska repezentanca bo v petek dobila nasprotnike za kvalifikacije za EP 2017 (foto: facebook).

Slovenska košarkarska reprezentanca bo med nosilkami v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. Slovencem se na prvenstvo stare celine ni uspelo neposredno uvrstiti, vseeno pa naša reprezentanca v kvaifikacijah ne bi smela imeti pretežkega dela.

V kvalifikacijah, ki bodo potekale med 31. avgustom in 17. septembrom, si bo naša reprezentanca poskušala zagotoviti nastop na evropskem prvenstvu. Z novim selektorjem Igorjem Kokoškovim se bo Slovenija za nastop na evropskem prvenstvu borila z drugorazrednimi reprezentancami.

Žreb v petek
Slovenija je bila na zadnjem evropskem prvenstvu šele dvanajsta, zato si mora nastop na EP 2017 priboriti v kvalifikacijah. Naša reprezentanca si v družbi drugorazrednih reprezentanc ne bi smela privoščiti spodrsljaja, sploh ker je uvrščena v prvi boben. V kvalifikacijah bo sodelovalo 27 reprezentanc, ki bodo razdeljene v šest skuipn s štirimi reprezentancami ter eno skupino s tremi reprezentancami. Na evropsko prvenstvo napredujejo vse najboljše reprezentance ter še štiri drugouvrščene. Žreb skupin bo v petek ob 10.30.

1. boben: Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Nemčija, Makedonija
2. boben: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, BiH, Islandija, Madžarska, Črna gora
3. boben: Avstrija, Švedska, Belorusija, Švica, Bolgarija, Velika Britanija, Slovaška
4. boben: Portugalska, Danska, Luksemburg, Ciper, Albanija, Kosovo

Že na evropskem prvenstvu (13 reprezentanc):
Finska, Izrael, Romunija, Turčija, Španija, Litva, Hrvaška, Češka, Francija, Grčija, Italija, Latvija in Srbija.

R. V.