fbpx

Slovenija napada Euro

Foto: STA

Naša nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 v Mariboru lovila dva zadetka zaostanka iz Ukrajine.

Natanko na današnji dan – pred 16 leti – je Miran Pavlin slovensko reprezentanco z zadetkom v 78. minuti popeljal na Euro 2000. Toda današnje izhodišče je za naše fante precej težje, kot je bilo takrat.

Ukrajinci na zadnjih 17 tekmah niso prejeli več kot enega gola
Po porazu v Lvovu z 2 : 0 bo naša reprezentanca zvečer v Ljudskem vrtu lovila dva zadetka zaostanka proti reprezentanci, ki na zadnjih 17 tekmah ni prejela več kot dva zadetka. Toda za vas imamo še en podatek – Ukrajina je na zadnjih 35 tekmah zgolj enkrat prejela dva zadetka ali več! Se vam – sploh po slabi igri slovenske reprezentance na prvi tekmi – zdi uvrstitev naših fantov na Euro misija nemogoče?

Ukrajinci v zadnjih dodatnih kvalifikacijah zapravili dva gola prednosti s prve tekme
Zagotovo je Ukrajina velik favorit pred povratno tekmo, toda upanje umre zadnje. Vprašajte Ukrajince, ki so imeli v zadnjih dodatnih kvalifikacijah pred povratno tekmo identično prednost, kot jo imajo tokrat. A na koncu to ni bilo dovolj in na SP v Braziliji se je uvrstila reprezentanca Francije, ki je povratno tekmo dobila s 3 : 0.

Slovenski fantje bodo morali napasti od prve minute, hkrati pa bo potrebno paziti tudi na lastna vrata. Že en sam zadetek v mreži Samirja Handanovića bi pomenil, da morajo naši fantje za napredovanje zadeti kar štirikrat.

Da ni nič nemogoče, je naša reprezentanca dokazala že v treh kvalifikacijah, zakaj ne bi tudi tokrat?

R. V.