fbpx

Slovenija naredila prvi veliki korak proti svetovnemu prvenstvu

S šestimi zadetki prednosti se Slovenija odpravlja na povratno tekmo (foto: twitter).

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dobila prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2017, ki bo v Franciji. V dvorani Zlatorog so premagali Norveško s 24 : 18 in storili velik korak proti uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Povratna tekma bo na sporedu v sredo ob 19. uri v Stavangerju.

Slovenija si je z lepo prednostjo šestih zadetkov zagotovila nekoliko mirnejšo povratno tekmo, kljub vsemu pa še ni nič odločenega. Norvežani bodo doma seveda poizkušali nadoknaditi zaostanek šestih zadetkov, dobro za naše rokometaše je tudi to, da so prejeli samo 18 zadetkov. Na SP se namreč uvrsti boljša ekipa z obeh tekem.

Mučen prvi polčas
Prvi polčas tekme v Celju je bil zelo raztrgan, v prvih 10 minutah sta padla namreč samo dva zadetka, kar je seveda posledica dobre obrambe obeh reprezentanc. Po nekoliko slabšem uvodu sta se ekipi vendarle malce bolj sprostili predvsem v napadu. Izbranci Veselina Vujovića so na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (10 : 8). Slovenci so vse niti igre držali v svojih rokah kljub temu, da so bili odsotni trije pomembni rokometaši: evropski klubski prvak Uroš Zorman, Gašper Marguč in Vid Kavtičnik. Priložnost je selektor ponudil tudi nekaterim debitantom. Slovenija je v drugem polčasu stopnjevala svoj ritem, predvsem v zadnjih 15 minutah tekme, ko so si pred povratno tekmo priigrali lepih šest zadetkov prednosti. Prvi strelec tekme in Slovenije je bil s šestimi zadetki Blaž Janc.

G. V.