Slovenija preko Bezjaka prišla do zmage nad Makedonijo

Reprezentanca Slovenije se je veselila minimalne zmage nad Makedonijo (foto: twitter).

Slovenija je z zmago na prijateljski tekmi proti Makedoniji odprla koledarsko leto. Glavni junak slovenske nogometne reprezentance na Bonifiki je bil Roman Bezjak, ki je v 58. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. 

Selektor Srečko Katanec je tudi na tekmi postregel s kar nekaj novostmi. Svojo priložnost je izkoristil tudi Roman Bezjak, ki je dosegel svoj debitantski zadetek za reprezentanco.

Kar nekaj priložnosti ostalo še neizkoriščenih
Prijateljska tekma je bila izjemno visokega naboja, saj je bila, kot so dejali akterji tekme, morda celo bolj na kvalifikacijski ravni. Uvod v tekmo je pripadel Makedoniji, ki je bolje začela in priigrala nekaj nevarnih situacij pred vrati Jana Oblaka. Slovenija je v nadaljevanju uspela dvigniti svoj nivo igre in je postala tudi vse bolj nevarna. V napadu je do priložnosti vse pogosteje prihajal Roman Bezjak, izkoristiti pa je uspel tisto v 58. minuti, ko je zadel po prodoru in podaji Verbiča. V zaključku tekme bi naši skorajda prišli še do drugega zadetka, vendar je po strelu Novakovića le-tega preprečila vratnica. Reprezentanca je tako zbrala prvo zmago v letošnjem koledarskem letu, kar je dobra popotnica pred začetkom izjemno pomembnega obdobja.

G. V.