fbpx

Slovenija prikazala solidno predstavo in remizirala s Švedi

Slovenija je na prijateljski tekmi remizirala s Švedsko brez zadetkov (foto: facebook).

Slovenska reprezentanca je v sklopu priprav po končani sezoni odigrala prvo prijateljsko tekmo. Švedski Malmö je bil prizorišče prve tekme, kjer pa gledalci niso videli zadetkov, saj sta se Slovenija in Švedska razšli z remijem brez zadetkov. Skandinavci so na igrišču pogrešali prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki proti naši izbrani vrsti ni zaigral.

Prvi polčas je pripadel Sloveniji, ki je prikazala dobro predstavo in imela več od igre. V drugem polčasu pa smo videli ravno obratno sliko, saj so bolj napadali Švedi, v slovenskih vratih se je izkazal Vid Belec.

Prevetren in kvaliteten prvi polčas
Srečko Katanec
je ob kar nekaj odsotnih nogometaših dodobra prevetril izbrano vrsto. V vratih je začel Vid Belec, na sredini je debitiral Rok Kronaveter in ravno najboljši igralec Prve lige je ogrozil gostujoča vrata že v drugi minuti, vendar je bil njegov strel premalo natančen. Izpostaviti gre še dve priložnosti Bezjaka, ki pa je bil v obeh primerih premalo zbran v zaključku, obakrat se je izkazal vratar Isaksson. V prvem polčasu se je moral Belec izkazati samo enkrat, in sicer v 22. minuti, ko je streljal Jimmy Durmaz. Statistika v prvem delu je bila povsem na strani Slovenije, ki pa svojih priložnosti ni znala realizirati.

Padec v igri, a nič hudega – Slovenija ima odlične vratarje 
Švedi so v drugi polčas krenili bolje, selektor Hamren je poskrbel za dve menjavi na začetku polčasa, ki sta prinesli ogromno pozitivnega v igro Skandinavcev, ki so bili boljši ter prevladovali večino časa. Slovenija je nekoliko padla, vendar kljub vsemu igrala dovolj zbrano. Le ena izmed redkih priložnosti za naše se je ponudila v uvodu drugega polčasa, ko je Iličić streljal iz prostega strela nekoliko prek vrat. Prevlada Švedov se je ponavadi končala s streli, ki pa jih je odlično zaustavljal naš vratar Vid Belec. Ob odsotnosti dveh odličnih vratarjev se je z odlično predstavo izkazal Belec in dokazal, da se v Sloveniji rojevajo sami odlični vratarji. Zaaustavil je dva strela Guidettija, za konec pa se je izkazal še v 84.minuti, ko je ubranil tudi strel Marcusa Rohdena.

Švedska 0 : 0 Slovenija

Švedska: Isaksson, Durmaz, Nilsson Lindelöf, Lustig (46./Jansson), Forsberg (46./Zengin), Wernbloom (71./Rohden), Hiljemark, Larsson, Thelin, Guidetti.

Slovenija: Belec; Skubic (85./Jović), Al. Struna, Krajnc, Jokić; Krhin (88./Rotman), Kronaveter (57./Kurtić), Kampl; Iličić (90./An. Struna), Bezjak (82./Črnic), Berić (60./Novaković).

V nedeljo se bo Slovenija v Stožicah še na drugi prijateljski tekmi pomerila s Turčijo.

G. V.