fbpx

Slovenija se je uvrstila na svetovno prvenstvo v Franciji

Slovenija se je uvrstila na svetovno prvenstvo (foto: twitter).

Slovenski rokometaši so na povratni tekmi kvalifikacij v Stavangerju s 27:29 izgubili proti Norveški. Ker so na prvi tekmi premagali Norveško s šestimi zadetki prednosti, so ubranili prednost s prve tekme in se tako uvrstili na svetovno prvenstvo v Francijo.

Slovenija si je na prvi tekmi v Celju, kot se je na koncu izkazalo, priigrala odločilno prednost. V Zlatorogu so zmagali s 24 : 18. Na povratni tekmi so sicer izgubili, vendar so ubranili prednost s prve tekme. Z Norveške se kljub porazu z 29 : 27 vračajo zadovoljni, saj so se uvrstili na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji.

Zaostanek in rdeči alarm skozi večino tekme
Norveška je bolje odprla tekmo in povedla, to je bil prvi alarm za četo Veselina Vujovića in že v samem uvodu je bilo povsem jasno, da bo napeto vse do konca tekme. Domačini so povedli že s petimi zadetki prednosti, kar je bilo glede na igro Slovenijo že malce zaskrbljujoče, vendar so naši do polčasa uspeli nekoliko lažje zadihati in na odmor odšli z zaostankom s 15 : 13. Tudi v drugem polčasu so Norvežani našim povzročali ogromno težav, spet so prišli na razliko petih zadetkov prednosti. Slovenija se je približala, a se Skandinavci zopet niso dali in so prišli na razliko +5. Ob koncu sta za mirno končnico poskrbela Bezjak in Bombač. Slednji je bil tudi prvi strelec tekme z osmimi zadetki. Slovenija je na koncu izgubila samo z dvema zadetkoma razlike in kljub porazu napredovali na svetovno prvenstvo.

G. V.