Slovenija senzacionalno premagala evropske prvake iz Španije

Slovenija je na prvi tekmi presenetila Španijo (foto: NZS).

Slovenska futsal reprezentanca je včeraj v dvorani Tabor v Mariboru na prvi tekmi presenetila in ugnala evropske prvake iz Španije. Prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo je z zadetkom odločil Alen Fetić.

Naši so z borbeno in srčno igro – za kar so bili na koncu nagrajeni tudi z velikim skalpom – navdušili vse zbrane v dvorani Tabor. Vendar je to zgolj prvi korak Slovenije proti svetovnemu prvenstvu, saj 12. aprila sledi še povratna tekma kvalifikacij v Melilli.

Odličen prvi polčas, v drugem Damir Puškar zaklenil vrata
2.000 gledalcev je v prvem polčasu videlo predvsem dokaj zadržano igro Španije, ki je pred nekaj meseci slavila na evropskem prvenstvu v Srbiji. V prvem delu je Slovenija sprožila celo več strelov proti gostujočim vratom (5 : 3). V zadnjih minutah prvega polčasa se jim je obrestovala požrtvovalna in konkurenčna igra. V 19. minuti je Alen Fetić izvajal prosti strel in z izjemnim strelom tudi s pomočjo prečke svoje soigralce popeljal do presenetljivega vodstva. Strelec edinega zadetka Fetić zaradi kartonov na žalost ne bo mogel pomagati svojim soigralcem na povratni tekmi. V drugem polčasu je bilo pričakovati popolno ofenzivo Španije, kar je pomenilo tudi veliko dela za našega vratarja Damirja Puškarja, ki je z izjemnimi obrambami nasprotnike spravljal v obup. V 36. minuti ga je rešila tudi vratnica, na koncu pa je zbral 19 obramb. Varovanci Andreja Dobovičnika so imeli v zaključku celo priložnost za drugi zadetek, a Kristjan Čujec ni izkoristil priložnosti. Minimalna zmaga z 1 : 0 pušča Sloveniji pred povratno tekmo odprte vse možnosti.

G.V.