fbpx

Slovenija v dodatnih kvalifikacijah za EP v nogometu

Foto: STA

Slovenska reprezentanca je z nizko zmago nad San Marinom le še potrdila svoj položaj na lestvici, ki vodi v dodatne kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Nasprotnik tam bo znan v nedeljo.

Slovenska izbrana vrsta je zaključila z rednim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki jih je končala na tretjem mestu za Anglijo in Švico. V ponedeljek so odigrali zadnjo tekmo, ki so jo proti močno šibkejši reprezentanci San Marina dobili zgolj z rezultatom 2 : 0. Za Slovenijo sta zadela Boštjan Cesar v štiriinpetdeseti minuti in Nejc Pečnik v petinsedemdeseti.

Selektor Katanec s predstavo zadovoljen
Srečko Katanec
, selektor Slovenije, je po poročanju STA po tekmi izjavil: “Zmaga je zaslužena. Moram reči, da smo igrali na zelo težkem igrišču. Tako je zelo težko igrati proti ekipi, ki se brani na svojih 20 metrih. V prvem polčasu smo se premalo gibali, bili prepočasni z žogo, so pa tudi stvari, zaradi katerih je nemogoče odigrati kaj pametnega. Videli ste, kako so padali po igrišču. Dobil pa sem informacije, ki sem jih želel. Vemo, kdo je kaj sposoben narediti.”

Nasprotnik na dodatnih kvalifikacijah bo znan v nedeljo
V nedeljo bo v Nyonu žrebanje parov dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016. Možni tekmeci, ki jih Slovenija lahko dobi, pa so Bosna in Hercegovina, Ukrajina, Švedska in Madžarska.

M. G.