fbpx

Slovenija v drugem polčasu ‘pomalicala’ Španijo in je na pragu OI

Slovenija je na prvi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre premagala Španijo (foto: epa).

Slovenska rokometna reprezentanca je naredila velik korak na poti do uvrstitve na olimpijske igre. Varovanci Veselina Vujovića so namreč na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja za OI na Švedskem premagali evropske podprvake Špance in so že po prvi tekmi v izjemnem položaju, ki jim odpira vrata za uvrstitev v Rio.

Slovenija je v drugem polčasu nadoknadila štiri zadetke zaostanka in premagala Španijo ter ji tako na najlepši možen način vrnila za zapravljeno priložnost za zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenija je pred zadnjima dvema tekmama v fantastičnem položaju, da zasede eno izmed prvih dveh mest.

Dokazali, da znajo
Potem ko so imeli naši rokometaši že na evropskem prvenstvu priložnost, da vzamejo skalp Špancem, so jo zdaj vendarle izkoristili. Potem ko so v prvem polčasu še nihali in pridelali zaostanek štirih zadetkov, je naša četa v drugem delu na krilih vratarja Gorazda Škofa počasi topila zaostanek, nato pa tudi povedla. Do konca tekme naši rokometaši vodstva niso več izpustili iz rok ter so Špance na koncu premagali z rezultatom 24 : 21. Glede na to, da lahko pride do kroga treh ekip z enakim številom točk, je zmaga s tremi zadetki prednosti še toliko pomembnejša.

Varovance Veselina Vujovića čaka jutri ob 18.30 tekma proti domačinom Švedom, v primeru zmage pa bi se naša reprezentanca že uvrstila na olimpijske igre v Rio.

Španija 21 : 24 SLOVENIJA (16 : 12)

Ob 19. 15:
Švedska : Iran

R. V.