fbpx

Slovenke do prve zmage na domačem ledu

Foto: Urban Cerjak

Slovenska ženska reprezentanca v curlingu je na domačem ledu v Ljubljani prišla do prve tekme na evropskem prvenstvu skupine C. Z rezultatom 8 – 6 so bile boljše od Romunk. Na vrhu lestvice dominirajo Belorusinje in Litvanke, v moški konkurenci pa najbolje kaže Estoncem in Francozom. 

Na jutranji tekmi z Belorusijo so morale naše reprezentantke priznati premoč močnejšim Belorusinjam, ki so s suvereno slavile z rezultatom 8 – 4. A naša dekleta na čelu z vodjo ekipe Niko Černe so uspela ohraniti trezno glavo in so že v popoldanskem obračunu pokazale svoj pravi obraz ter so proti Romunkam prikazale veliko boljšo igro.

Slovenske reprezentantke po prvi zmagi (foto: Curling zveza Slovenije)

Slovenske reprezentantke po prvi zmagi (foto: Curling zveza Slovenije).

Tekma je bila od začetka izjemno izenačena, a so Slovenke z ukradenima točkama v sedmem obratu tekmo uspele prevesiti v svojo korist. S končnim rezultatom 8 – 6 so zabeležile svojo prvo zmago na evropskem prvenstvu.

Upanje na preboj v višjo skupino tako še vedno ostaja, saj se morajo za izločilne boje ter končnico uvrstiti v zgornjo polovico lestvice.

Trenutna lestvica v ženski konkurenci:
točke tekme
1. Belorusija         6        3
2. Litva                  6        3
3. Avstrija             4        3
4. Hrvaška            2        3
5. Španija              2        3
6. Irska                  2        3
7. Slovenija           2        3
8. Romunija          0        3

V moški kategoriji je bilo odigranih že pet tekem. Na vrhu lestvice se trenutno nahajajo Estonci in Francozi, sledijo pa Belorusija, Luksemburg in Bolgarija. V večernem terminu bo najbolj zanimiva predvsem tekma med vodilnima reprezentancama Estonije in Francije, ki trenutno veljata za največji favoritki za napredovanje v skupino B.

Slovenijo čaka jutri ob 14. uri tekma proti izkušenim Irkam.

Maruša Gorišek