fbpx

Slovenke odlične, Ferkovi in Štuhčevi stopničke ušle za las

Maruša Ferk je končala na odličnem, a nehvaležnem četrtem mestu (foto: sta).

Po dolgem času so slovenske smučarke spet nastopile odlično. V Val d’Iseru smo v superkombinaciji videli izjemno razburljivo tekmo, kjer so imela pomembno vlogo tudi naša dekleta. Ferkova je bila na koncu četrta, Štuhčeva pa je stopničke zapravila v spodnjem delu, ko je ‘pojahala’ količek.

Zmaga je v napeti tekmi pripadla Lari Gut, ki je Američanko Lindsey Vonn prehitela za eno samo stotinko sekunde. Na tretjem mestu je končala Michaela Kirchgasser, četrta pa je bila Maruša Ferk.

Ferkova z 28. mesta napredovala na četrto
Maruša Ferk, ki je bila po smuku šele 28., je slalom odpeljala brez napake in bila pred zadnjima dvema tekmovalkama na drugem mestu. Toda vodilni dvojec Gut-Vonn ni napravil večje napake, tako da je Ferkova pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Še lepšo priložnost za stopničke kot Maruša Ferk je imela Ilka Štuhec, ki je bila po smukaškem delu superkombinacije tretja. Tudi slalom je odpeljala dobro in bila po obeh vmesnih časih na poti do vodstva, ki bi ji na koncu prineslo stopničke, a je tik po merjenju vmesnega časa napravila napako, ‘pojahala’ količek in odstopila. Dobro je nastopila tudi Vanja Brodnik, ki je končala na odličnem 10. mestu. Nastopila je še Ana Bucik, ki je bila po smuku 43., na slalomu pa je odstopila v spodnjem delu proge.