fbpx

Slovenke uspešne v kvalifikacijah za današnjo tekmo

Najboljša Slovenka Maja Vtič je tokrat izpustila kvalifikacijski skok (foto: epa).

V nemškem Oberstdorfu so bile kvalifikacije za smučarske skakalke. Na tekmo, ki bo na sporedu danes ob 15:30, se je uvrstilo pet slovenskih tekmovalk. Jutrišnjo tekmo bo izpustila samo Katja Požun, ki je mesto na tekmi za las izgubila.

V kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo v Oberstdorfu so se dobro odrezale Slovenke, ki so končale med deseterico. Brez nastopa na tekmi je ostala Katja Požun, ki je samo za 0,5 točke zgrešila jutrišnjo tekmo.

Dobri nastopi naših v kvalifikacijah, Požunova za 0,5 točke zgrešila tekmo
Uvrstitev na tekmi sta imeli zagotovljeno dve slovenski tekmovalki – Ema Klinec in Maja Vtič, ki sta med najboljšo deseterico. Ema Klinec je kljub vsemu skočila na kvalifikacijah in pristala pri 92 metrih. Maja Vtič, ki je trenutno na tretjem mestu v skupni razvrstitvi, je skok na kvalifikacijah izpustila. Najbolje izmed vseh slovenskih predstavnic je skočila Urša Bogataj, ki je s skokom, dolgim 94 metrov, pristala na tretjem mestu. Eva Logar in Špela Rogelj pa sta pristali na šestem in sedmem mestu. Logarjeva je skočila 92 metrov, Špela Rogelj pa 90,5 metrov. Katja Požun je samo za 0,5 točke zaostala za jutrišnjo tekmo, s skokom, dolgim 80 metrov, je končala na nehvaležnem 31. mestu. V kvalifikacijah je bila najboljša Japonka Sara Takanashi, ki je pristala pri 102,5 metrih.

Tekma v Oberstdorfu bo danes ob 15:30.

G. V.