fbpx

Slovenska odbojkarska reprezentanca svetovno prvenstvo končala na četrtem mestu

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu osvojila četrto mesto. Potem ko se je v domačem delu uvrstila v polfinale, je v Katovicah izgubila oba dvoboja, po Italijanih v polfinalu jih je v malem finalu premagala še Brazilija. Brazilci so bili boljši s 3:1 (18, 18, -22, 18), poroča STA.

Slovenskim odbojkarjem ni uspel veliki met, da bi se po treh srebrnih kolajnah na evropskih prvenstvih okitili tudi s kolajno na svetovnem prvenstvu. Izbranci Gheorgeja Cretuja so se sicer srčno borili, a v odločilnih trenutkih niso našli orožja za brazilske začetne udarce, ki so bili razlog, da se Južnoameričani veselijo svojega sedmega odličja na svetovnih prvenstvih, prvega bronastega.

Za razlike od tekme z Italijani so tokrat slovenski reprezentanti z izjemo tretjega nize začeli dobro, toda le majhen padec zbranosti so izkušeni tekmeci znali izkoristiti, si priboriti prednost in jo držati do konca.

Slovenci so zaostajali z 0:2 v nizih in 8:14 v tretjem, toda niso se hoteli predati in so tekmeca z osvojenim nizom in tudi vodstvom 4:0 v četrtem nizu prestrašili, a kakovost je vendarle prevladala na strani Brazilcev, ki so zasluženo zmagali.

Sara Kovač