fbpx

Slovenska reprezentanca pometla s Francozi, Dončić dosegel neverjetnih 47 točk

Luka Dončić je s 47 točkami postavil rekord na evropskih prvenstvih. (Foto: epa)

V petem krogu evropskega prvenstva v košarki je slovenska reprezentanca premagala francosko z rezultatom 88:82 in tako osvojila prvo mesto v skupini B. Luka Dončić pa je s 47 doseženimi točkami dosegel drugi najboljši rezultat evropskih prvenstev.

Slovenska reprezentanca je z junaško predstavo premagala srebrno ekipo z zadnjih olimpijskih iger – francosko reprezentanco, ki je skušala z grobo igro onesposobiti našega najboljšega igralca, Luko Dončića. Imeli so popolno naklonjenost sodnikov, a so kljub vsemu zdržali in zasluženo dobili tekmo.

Slovenija se bo v soboto v osmini finala v Berlinu pomerila s četrtouvrščeno ekipo iz skupine A. Tekmec bo znan danes zvečer po zadnji tekmi v Tbilisiju med Gruzijo in Črno goro.

Slovenija je v Nemčiji dosegla štiri zmage proti Litvi, Madžarski, Nemčiji in Franciji, izgubila pa je z Bosno in Hercegovino, ki je danes po porazu z Litvo izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Nemčija si lahko ob 20.30 z zmago proti Madžarski zagotovi drugo mesto v skupini, Francija bi bila v tem primeru tretja, Litva pa četrta.

Luka Dončić je 47 točk dosegel ob metu 15:23 iz igre, trojke 6:11, ob tem pa je za statistični indeks 47 zbral še sedem skokov in pet podaj. Goran Dragić je dodal 14 točk. Več točk na eni tekmi na evropskih prvenstvih je dosegel le Belgijec Eddy Terrace leta 1957 proti Albaniji – 63.

Sara Kovač