fbpx

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar ponovno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala!

Nika Križnar (Foto: epa)

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je po drugem mestu na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v ruskem Nižnjem Tagilu znova prevzela vodstvo v skupnem seštevku.

Avstrijka Marita Kramer (243,1 točke) je zmagovalka tudi druge posamične tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v ruskem Nižnjem Tagilu. Druga je bila najboljša Slovenka Nika Križnar (232,3), ki je po tretjem mestu Japonke Sare Takanashi (230,0) znova prevzela rumeno majico vodilne v skupnem seštevku sezone 2020/21.

Križnarjeva je v prvi seriji skočila 93,5 m, a izgubila nekaj pomembnih točk zaradi slabšega pristanka. V drugo je napako popravila in s 94 m dolgim skokom napredovala na končno drugo mesto pred najbližjo zasledovalko Takanashijevo.

V skupnem seštevku ima 20-letna skakalka iz Delnic v Poljanski dolini 751 točk, Japonska tekmica pa 746. Obema se je znova približala Kramerjeva, ki pa ima pred zadnjima dvema posamičnima tekmama bržčas neulovljivih 91 točk zaostanka za Križnarjevo.

V finalu tudi preostale tri slovenske tekmovalke
V finalu je bila od preostalih Slovenk najboljša Špela Rogelj (202,3), ki je osvojila 13. mesto. Urša Bogataj (199,3) je bila mesto za njo, potem ko je v obeh serijah zaradi slabših pristankov izgubila precej točk. Ema Klinec (195,8) je po tretjem mestu v kvalifikacijah na tekmi precej zaostala za pričakovanji. Zasedla je 18. mesto, a obdržala peto mesto v skupnem seštevku s 444 točkami.

Prekratki za nastop v finalu sta bili Katra Komar (82,5) in Jerneja Repinc Zupančič (78,6), ki v Rusiji na zaključku sezone nastopa namesto Jerneje Brecl. Komarjeva je bila 33., Repinc Zupančičeva pa 37, piše STA.

Sara Kovač