fbpx

Slovenski odbojkarji dobili tekmece v svetovni ligi

Foto: Facebook

Prihodnje leto bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca prvič igrala v tretji skupini svetovne lige. Slovenija se bo za preboj v drugo skupino borila s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in Nemčijo.

Mednarodna odbojkarska zveza je danes objavila seznam držav, ki se bodo s slovenskimi odbojkarji pomerile v treji skupini svetovne lige. Letos se je število držav v tretji skupini povečalo z 8 na 12. Slovenija se bo na tekmah, na katerih se bo borila za nastop na zaključnem turnirju tretje skupine, pomerila s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in Nemčijo. Na zaključni turnir se bodo uvrstili tudi najboljši iz drugega dela treje skupine, kjer bodo igrale Mehika, Španija, Črna gora, Tajvan, Kazahstan in Grčija. Zmagovalec zaključnega turnirja napreduje v drugo skupino.

Tekmovanje se začenja junija
V sklopu tekmovanja svetovne lige bodo odigrani trije turnirji. Prvi bo na sporedu 17. junija, drugi del pa teden dni kasneje. Finalni turnir najboljše četverice bo med 1. in 3. julijem. Organizatorji turnirjev še niso znani.

M. G., STA