fbpx

Slovenski odbojkarji srebrni. Čestitamo!

Foto: Facebook Slovenske odbojkarske zveze

Slovenija je na evropskem prvenstvu v odbojki dosegla drugo mesto. V zgodovinskem finalu so se Slovenci pomerili z letošnjimi zmagovalci evropske lige Francozi, ki so bili za naše odbojkarje žal premočni in so slavili z rezultatom 3 : 0.

V prvem nizu Francozi občutno boljši
V prvem nizu so Francozi začeli izjemno, v naši reprezentanci pa je bilo videti nekaj nervoze. Slovenci so skozi celoten niz zaostajali za nekaj točk, predvsem pa so imeli težave s sprejemom. Igra Slovencev še ni bila prava in naredili so preveč napak. Francoski odbojkarji so v vseh aspektih igre nadigrali slovensko reprezentanco.  To se je pokazalo tudi pri rezultatu. Francozi so dobili prvi niz z rezultatom 25 : 19.

Po napetem drugem nizu spet slavili Francozi
Slovenci so drugi niz začeli veliko bolje in že na začetku povedli z 8 : 3. Francozi so se po začetnem šoku vrnili in niz je bil veliko bolj izenačen. Pri rezultatu 17 : 17 je bilo jasno, da bo končnica niza izjemno napeta. Slovenija je imela v nizu kar 5 zaključnih žog, ki pa so jih Francozi uspešno ubranili in izenačili izid na 24 : 24. Kljub veliko boljši igri Slovencev so žal storili preveč napak in niz je ponovno dobila Francija z rezultatom 29 : 27.

Borbena igra naših žal premalo za Francoze
Na začetku tretjega niza so Francozi ponovno pokazali svojo kvaliteto in hitro povedli z 8 : 4. Slovenci so iskali priključek, a francoski odbojkarji se niso zlahka dali. Izid je bil ponovno poravnan pri 17 : 17. Slovenci so tudi v tem nizu pokazali zelo srčno igro. Po izjemno napeti končnici so Francozi ostali zbrani in kljub izjemni borbenosti naših slavili z rezultatom 29 : 27 in tako postali evropski prvaki.

Zgodovinski uspeh odbojkarjev
Slovenska odbojkarska reprezentanca je prav gotovo dokazala, da se lahko kosa z najboljšimi reprezentancami na svetu. Poskrbeli so za izjemno športno presenečenje, ki odmeva tako v Sloveniji kot v tujini. Na uspeh Slovenije je opozorila tudi mednarodna odbojkarska zveza (FIVB), ki je letošnjo uvrstitev Slovenije poimenovala kot šolski primer uspeha.

Za Slovenijo navijali tudi Poljaki in Bolgari
Slovensko odbojkarsko reprezentanco je na današnji tekmi podpiralo skoraj 200 slovenskih navijačev, ki so v Sofijo pripotovali že v četrtek na tekmo proti Italiji. Na tribunah pa so se jim pridružili tudi poljski in bolgarski navijači, ki so navijali za našo reprezentanco. Še več podpornikov naših odbojkarjev pa pričakujejo jutri, ko se naši reprezentanti vračajo v Slovenijo. Ob 14. uri je organiziran sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani.

M. G.