fbpx

Slovenski orli v soboto v nov napad

Foto: STA

V soboto se v Klingenthalu začenja nova sezona smučarskih skokov. Na prvi tekmi nas bo zastopalo šest skakalcev. Peter Prevc ponovno napoveduje boj za najvišja mesta v skupnem seštevku. 

Ta vikend se z ekipno tekmo v soboto in posamično v nedeljo začenja nova sezona smučarskih skokov. Naše barve bodo na prvih tekmah v Nemčiji zastopali Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Domen Prevc, Anže Lanišek in Nejc Dežman. Pred začetkom sezone so vsi odlično motivirani.

Prvi trening na pravi smučini
“Včeraj smo bili prvič na ledeni smučini. Ko sem se usedel na rampo, se mi je kar smejalo. Pod smučmi ni nič ropotalo, občutil sem pravo zimo. Težko pa rečem, če je bilo ključno to, da smo lahko vadili v ledeni smučini, ker še ni bilo nobene tekme. Zato težko delaš prave zaključke. Je pa zelo dobrodošlo, saj imajo vse večje reprezentance ledeno smučino,” je prve prave treninge komentiral Peter Prevc.

Načrt Prevca, da ostane čim višje
Svoje načrte za prihodnjo sezono je razkril na novinarski konferenci: “Vsako stvar je mogoče preseči. Zelo moraš napredovati že, če jih želiš izenačiti, ker tudi drugi napredujejo. Moj načrt v tej sezoni je, da ostanem čim bolj pri vrhu oziroma na njem. Toda sedaj je težko napovedovati, lažje bo, ko se bodo začele tekme. Zato tudi ne vem še, kam sodim, upam, da bom prikazal dobre skoke in dosegel dobre izide. Tudi do svetovnega prvenstva v poletih je še daleč, o tem sploh še ne razmišljam, želim si, da bi ostal zdrav. Ne le v tej sezoni, ampak v karieri nasploh.”

Kranjec s svojo formo ni najbolj zadovoljen
Robert Kranjec pa pred sezono ni najbolj optimističen: “Nisem zadovoljen s tema dvema dnevoma, ki smo jih preživeli na treningih na ledeni smučini. Nisem se ujel, imel sem občutek, da me zavira, in sem opravil le dva, tri solidne skoke. Imam veliko dela s tem komolcem in mi vse drugo nekoliko uhaja.” 

Goran Janus: ”Ekipa je stabilna”
“V četrtek odhajamo na pot in ta vikend bo marsikaj pokazal. Nismo imeli stika s konkurenco, verjamem pa, da bo vse dobro steklo. Ostati pa moramo mirni in zbrani ter potrpežljivi, ne glede na vse. Izzivov bo veliko, novoletna turneja, svetovno prvenstvo v poletih, finale v naši Planici, tudi celoten svetovni pokal. Vesel sem, da smo imeli snežni top in marljive ljudi v Kranju, da smo lahko vadili na ledeni smučini. Ekipa je stabilna, Prevc gre v vseh teh letih počasi navzgor. Veselim se že nove sezone,” pa je za STA pojasnil glavni trener Goran Janus.

M. G., STA