fbpx

Slovenski Risi sezono začenjajo na Poljskem

Foto: STA

Slovenskim hokejistom letošnja sezona prinaša dva velika izziva. Reprezentanca se bo spomladi skušala vrniti v elitno skupino svetovnega hokeja, poleti pa prek kvalifikacij priti še na druge olimpijske igre v nizu.

Za začetek hokejiste čaka tradicionalni jesenski izziv
Prva preizkušnja za slovensko reprezentanco bo tradicionalni prijateljski turnir, ki bo tokrat v Katovicah v družbi Poljske, Avstrije in Južne Koreje. Tekmovanje je uvodni pripravljalni turnir v novi sezoni, a tudi samostojni selektorski krst Nika Zupančiča. Ta je, potem ko je bil več sezon pomočnik Matjaža Kopitarja, letos po koncu SP, ko se je Kopitar odločil za slovo, prevzel vajeti članske ekipe Risov, tekmovanje v Katovicah pa bo prvo, kjer bo sam vodil ekipo.

Ekipa ni sestavljena tako, kot si je želel Zupančič
Ekipa sicer ni sestavljena povsem tako, kot si je želel novi selektor, saj je zaradi poškodb in klubskih želja ali pritiskov ostal brez nekaterih nosilcev igre, kot so Jan Urbas, Rok Tičar ali Robert Sabolič. Priložnost pa bo ponudil tudi mlajšim, tako bo med člani prvič zaigral tudi Nik Pem.

Danes Slovenijo čaka domača zasedba
Turnir na Poljskem bo sicer zanimiv tudi zato, ker bodo vsi tekmeci nastopili še na aprilskem drugoligaškem prvenstvu, pa tudi prizorišče bo isto – Katovice.

Slovenijo danes za uvod ob 19.30 čaka zasedba gostiteljev, jutri ob 16. uri bo tekma z Avstrijo, v soboto ob isti uri pa se bodo Risi pomerili še s Korejci.

N. K., STA