fbpx

Slovenski upi danes odhajajo na olimpijske igre mladih

Predstavniki, ki bodo Slovenijo zastopali na MOI v Lillehamerju (foto: Olimpijski komite Slovenije).

Znan je seznam mladih slovenskih potnikov, ki se bodo odpravili na Mladinske zimske olimpijske igre 2016, ki bodo v Lillehammerju potekale od 12. do 21. februarja. Na Norveško se bo odpravilo 18 mladih športnikov, ki bodo zastopali Slovenijo.

Mladi slovenski športniki bodo na MOI (mladinskih olimpijskih igrah) pred izjemno težko nalogo, če se bodo seveda želeli vsaj približati uspehom iz zadnjih MOI. Slovenija je bila namreč s sedmimi medaljami pred štirimi leti v Innsbrucku ena izmed najuspešnejših reprezentanc.

18 slovenskih potnikov v sedmih disciplinah
Slovenci, ki bodo nastopali na Norveškem, bodo danes odpotovali v Skandinavijo, kjer se bodo že čez štiri dni začele MOI. 18 naših predstavnikov bo nastopalo v sedmih disciplinah. Največ predstavnikov bomo imeli v teku na smučeh, kar štirje se bodo borili za najvišja mesta: Luka Markun, Vili Črv, Nina Klemenčič in Anja Mandeljc.  V alpskem smučanju bodo nastopili Anže Čufar, Živa Otoničar in Meta Hrovat, v biatlonu Blaž Debeljak, Klemen Vampelj in Tais Vozelj, v deskanju na snegu Tit Štante, Eva Kralj in Kaja Verdnik, v smučanju prostega sloga Maksimilijan Blažon in Luka Štros. Nastopila bosta tudi smučarska skakalca Bor Pavlovčič in Ema Klinec, ki bosta zagotovo glavno orožje Slovenije, da poseže po najvišjih mestih. Ema Klinec je letos v svetovnem pokalu že trikrat stala na odru za zmagovalke, na žalost nikoli na najvišji stopnički, morda pa so ravno MOI velika priložnost, da poseže po zmagi in zlati medalji. Vid Vrhovnik, edini v svoji disciplini, bo nastopil tudi v nordijski kombinaciji.

Domna Prevca ni med potniki na Norveško
Na MOI ne bo nastopil mladi talent v smučarskih skokih – Domen Prevc, ki je letos močno opozoril nase in je v svetovnem pokalu na osmem mestu, takoj za starejšim bratom Petrom, ter je tako drugi najboljši v Sloveniji v letošnji sezoni. Skupaj s strokovnim vodstvom se je namreč odločil, da bo MOI raje izpustil in nastopal v svetovnem pokalu med člansko elito. Zaradi poškodbe sta doma ostala smučarka prostega sloga Nina Arh in alpski smučar Tadej Paščinski.

G. V.