Slovenskim nogometašem se ni izšlo, na EP odhaja Ukrajina

Fotografija je simbolična (foto: STA).

Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila dvoboj z Ukrajino v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016. Na razprodanem stadionu v Ljudskem vrtu v Mariboru je lovila zaostanek dveh golov, ki so si ga Ukrajinci priigrali na prvi tekmi v Lvovu, a je uspela iztržiti le remi.

Začetek tekme je vlil upanje slovenskim navijačem, ko je po lepem predložku Valterja Birse visoko skočil Roman Bezjak. Odbita žoga je nato prišla do Milivoja Novakovića, ki je udaril proti golu, njegov strel pa so Ukrajinci obranili. V tretjem poskusu pa je odbito žogo z glavo poslal v mrežo kapetan Boštjan Cesar.

V nadaljevanju so do konca prvega polčasa slovenski nogometaši še večkrat ogrozili vrata ukrajinskega vratarja, a žoga ni končala za njegovim hrbtom. Drugi polčas so pobudo na igrišču prevzeli gostje, ki so bili napadalno razpoloženi, a našega vratarja Handanovića niso resneje ogrozili. V sredini drugega polčasa so se Slovenci zbudili in si z nevarno igro priigrali kar nekaj lepih priložnosti, ki pa jih ponovno niso uspeli ustrezno realizirati. Pritisk slovenskih nogometašev proti ukrajinskim vratom se je stopnjeval vse do konca tekme, a drugega zadetka nismo dočakali.

Dvoboj se je končal z rezultatom 1 : 1, ko so Ukrajinci v zadnji minuti iz protinapada uspeli premagati našega vratarja Handanovića. Strelec je bil Andrej Jarmolenko. Sloveniji se tako že četrtič v petih poskusih ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, Ukrajini pa je to uspelo prvič v šestih poskusih.

Tekmo je zaznamoval tudi neljub incident slovenskih navijačev. Ti so namreč po zapravljeni priložnosti Krhina z gorečimi baklami napolnili kazenski prostor Ukrajine. Tako selektor kot igralci so vidno pokazali svoje neodobravanje takšnega početja.

Anja Dangubič

 • rubec

  Ta slika je en šopofot. A je Novaković sploh igral, ker jaz ga na svoji 43” plazmi nisem opazil. In pil sem kokto, da ne bi tukaj kdo kaj…..

  • von Rhein

   Če si ga iskal okrog gola je razumljivo,da ga nisi opazil.Pogledati bi moral v bližino sodnika kateremu je” stari nova” pogosto mahal z rokami,kazal v nebo in tla,sam sebe vlekel za majico in urezal tudi kakšno po turško.

 • pravapot

  he, he, —- balkanski modeli, čisto po njihovo – slavijo poraz

 • resnicaboli

  Kampl je krampl veliko teka veliko podaja napačno tako da je druga klasa nogomet ni maraton.

 • rubec

  Še dobro da so imeli kako žogo viška, ker ko sem videl Ivo Milovanovića sem se ustrašil da tekme sploh ne bo, saj jih je on v to sem prepričan, najmanj ene tri požrl.

 • von Rhein

  Novinarska konferenca NZS je bila parodija.Edinstven primerek norčevanja iz zadeve,ki bi morala imeti resen odnos do ljubiteljev nogometa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!