fbpx

Smučarski skakalci spisali zgodovino z zlatim olimpijskim odličjem!

Foto: Twitter

Imamo zlato! Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc so na današnji tekmi mešanih ekip z mojstrsko predstavo dokazali, da jim ni para. Osem odličnih poletov jih je pripeljala do olimpijskega zlata. “Vsi štirje smo naredili super skoke in zasluženo zmagali,” je z zadovoljstvom za RTVS zatrdil Timi Zajc. 

Potem ko sta Urša Bogataj in Nika Križnar v soboto razveselili z medaljama, zlato in bronasto, se je marsikdo nadejal, da bi se do odličja dokopal tudi Peter Prevc. Ker mu je medalja ušla le za mišjo dlako, tudi na račun ocene sodnikov, je marsikdo z željo, da bo v ponedeljek drugače, z optimizmom gledal na današnjo tekmo. Nedvomno je bilo vredno čakati.

Kljub temu, da smo bili na današnji tekmi priča diskvalifikacijam, je potrebno priznati, da so naši skakalci zanesljivo zmagali. Naš kvartet je namreč vodil od samega začetka dalje. Z ogromno prednostjo 111,2 točke so prehiteli Rusijo na drugem mestu, Kanadčani pa so pristali na tretjem mestu.

https://twitter.com/TeamSlovenia/status/1490684222872252418

“Uspelo je!,” je z zadovoljstvom poudaril Prevc, ki je z zadnjim skokom Slovenijo popeljal do skupno tretje medalje v smučarskih skokih in s tem tretjo za Slovenijo na olimpijskih igrah v Pekingu.

Nina Žoher