fbpx

Šok: Bo Real Madrid izločen iz tekmovanja?

Real Madrid na tekmi proti Cadizu (foto: epa).

Real Madrid bi znal biti izločen iz španskega kraljevega pokala. Razlog morebitne kazni je igranje ruskega krilnega igralca Denisa Cherysheva. Slednji je odigral prvi polčas tekme proti Cadizu, čeprav je bil kaznovan.

Real Madrid je včeraj igral prvo tekmo šestnajstine finala španskega kraljevega pokala proti Cadizu. Nogometaši Reala so prvo tekmo dobili z rezultatom 1 : 3, kljub temu da je na sporedu še povratna tekma, pa se bo najbrž zgodilo, da te sploh ne bo na sporedu.

Cheryshev igral, a ne bi smel
Razlog morebitne kazni, ki bi lahko sledila, je igranje ruskega nogometaša Denisa Cherysheva. 24-letni nogometaš je v tretji minuti srečanja Real povedel v vodstvo 1 : 0, a bil ob polčasu zamenjan, saj so se storjene napake zavedli tudi v Realu. “Ob polčasu smo se zavedli napake in smo opravili menjavo, da bi storili tisto, kar je prav,” je na novinarski konferenci po tekmi dejal trener Rafael Benitez. Cheryshev bi moral na tekmi proti Cadizu odslužiti kazen tretjega rumenega kartona, ki ga je prejel v lanski sezoni, ko je igral še v dresu Villareala.

Kazen poraz s 3 : 0 ali izločitev iz tekmovanja
Španska nogometna zveza ima dve možnosti. Prva je, da Real izloči iz tekmovanja, druga pa, da Cadizu pripiše zmago za zeleno mizo s 3 : 0 in dovoli, da se odigra povratna tekma. To je tudi najverjetnejši scenarij, saj je takšna tudi praksa ob podobnih primerih. Povratna tekma, če bo do nje prišlo, bo odigrana 16. decembra. Kakšna bo kazen in kdaj bo španska nogometna zveza sprejela svojo odločitev, še ni znano.

R. V.