Šok na OP Avstralije: Kerberjeva premagala Williamsovo

Angelique Kerber pripravila presenečenje ter v finalu OP Avstralije premagala Sereno Williams (foto: epa).

Serena Williams je izgubila finale OP Avstralije. Za pravi šok na letošnjem prvem Grand slamu je poskrbela Angelique Kerber, ki je 34-letno Američanko premagala v dveh nizih in osvojila svoj prvi turnir velike četverice.

Kdor je pričakoval sprehod prve dame svetovnega tenisa, se je pošteno zmotil. 28-letna Nemka je prikazala odličen tenis ter izkoristila vse napake Američanke in na prvem Grand slamu letošnje sezone zmagala.

V prvem finalu Grand slama do prve lovorike
Angelique Kerber je presenetljivo premagala številko ena svetovnega tenisa, Sereno Williams, ki tako ostaja pri 21 zmagah na grand slamih. Prva nosilka turnirja je storila kar 45 neizsiljenih napak, kar je znala Kerberjeva kaznovati in tako je osvojila svoj prvi turnir velike četverice. Nemka je doslej dobila le enega izmed šestih medsebojnih dvobojev proti Američanki. Nemka je turnir začela zelo slabo, ko je v prvem krogu proti Japonki Misaki Doi dobila dvoboj po podaljšani igri, medtem ko je Williamsova do finala izgubila vsega štiri nize.

Jutri ob 9.30 po slovenskem času je v Melbournu na sporedu še moški finale, ki ga bosta odigrala Novak Đoković in Andy Murray.