fbpx

Šok v Mariboru: Jurčić ni več trener, prihaja Milanič

Šok v Mariboru: Jurčić ni več trener, prihaja Milanič (foto: NK Maribor).

Krunoslav Jurčić ni več trener Maribora. Potem ko je z moštvom opravil celotne zimske priprave, je bil en sam poraz v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva dovolj, da so se v strokovnem štabu mariborskega prvoligaša odločili, da s hrvaškim trenerjem prekinejo pogodbo. Novi trener Maribora naj bi bil njegov stari znanec Darko Milanič.

V zimskem premoru je v Mariboru vladala idila – Štajerci so se Ljubljančanom ob koncu jesenskega dela približali na vsega tri točke, igrali so precej bolje kot pod vodstvom prejšnjega trenerja Anteja Šimundže, igralski kader pa so v prestopnem roku močno okrepili. Toda zgolj 90 slabih minut in poraz proti Celju je bil dovolj, da se je idila končala.

Priložnosti ni dočakal niti na derbiju
Potem ko so proti Celju Mariborčani igrali zelo slabo in bili slabši tekmec tudi z igralcem več, je razlika po prvem spomladanskem krogu spet šest točk – ta lahko sicer po derbiju spet splahni na samo tri točke, toda v primeru poraza bi bila razlika na vrhu velikih devet točk, zato je sobotni večni derbi za Štajerce še toliko pomembnejši. In v luči tega uvida je včeraj pozno zvečer padla odločitev vodilnih mož mariborskega kluba, da Krunoslav Jurčić ne bo več trener NK Maribora: “NK Maribor se dosedanjemu trenerju zahvaljuje za prispevek in opravljeno delo v preteklih šestih mesecih. Kmalu bo sprejet tudi sklep o imenovanju novega stratega, ki bo prevzel vodenje ekipe. Prvi in edini kandidat je Darko Milanič.” Tako je postalo tudi jasno, zakaj je bil Darko Milanič v nedeljo v Stožicah, kjer si je ogledal tekmo med Olimpijo in Koprom.

Uradna potrditev ustoličenja Darka Milaniča naj bi prišla v naslednjih urah.

R. V: