fbpx

Šok za Maribor! Spomlad začeli s porazom proti Celju

Maribor si je že na prvi tekmi spomladi privoščil spodrsljaj (foto: facebook).

Z današnjimi tremi tekmami se je po zimskem premoru začela Prva liga Telekoma Slovenije. Maribor je že takoj na začetku spomladi šokiral in izgubil proti Celju ter tako oddal prve tri točke v boju za naslov prvaka. Štajerski derbi so dobili Celjani z igralcem manj. Videli smo še remi med Gorico in Zavrčem ter zmago Krčanov.

Lep obisk v Ljudskem vrtu je bil pred tekmo lepa napoved za odličen začetek pomladi vijoličastih. Vendar se je zataknilo pri Celjanih, ki danes niso želeli oddati niti točke. Pobegnili so tudi četverici, ki se bori za obstanek. Z zmago Krškega so zadnje štiri ekipe z 22 točkami sedaj popolnoma izenačene.

23. KROG

Maribor 0 : 1 Celje (0 : 0)
6000; Spremo 92.
Rdeči karton: Pajač 58.

Napovedovala se je zmaga Maribora in napad na prvo mesto na lestvici. Vendar se je vse skupaj zalomilo že na začetku pomladi. Celjani so v tekmo krenili brez strahu, popolnoma disciplinirano in osredotočeno na nasprotnika, ki mu niso puščali veliko prostora v zaključnih akcijah. V prvem polčasu so bili na igrišču enakopravni in z več priložnostmi kot pa vijoličasti. Pričakovati je bilo, da bo Maribor po polčasu začel resneje igrati, vendar se to ni zgodilo, v nadaljevanju smo spremljali sliko prvega polčasa – do 57. minute, ko je zaradi simuliranja Pajač prejel drugi rumeni karton. Slika se je obrnila in spremljali smo enosmerni promet proti vratom Kotnika. Najlepšo priložnost za domače je zapravil Bajde. Ko se je zdelo, da bomo pred lepo zapolnjenimi tribunami Ljudskega vrta videli delitev točk, je Janža izgubil žogo, Celjani pa so krenili v protinapad. Na desni strani se je v kazenskem prostoru dobro znašel Spremo in – za šok v Mariboru – matiral Handanovića. V vijoličastem taboru imajo skrbi, še preden se je prvenstvo dodobra začelo, pred večnim derbijem pa bi se razlika lahko še povečala. Odkar vodi Maribor, je bil to za Krunoslava Jurčića prvi poraz na prvenstvu.

Celjani so si po zmagi nad Mariborom dali duška (foto: facebook).

Celjani so si po zmagi nad Mariborom dali duška (foto: Facebook).

Celjani s pozitivnim nizom zbežali četverici za obstanek
Grofje so torej z veličastno zmago na najboljši možen način odprli pomlad. Z igralcem manj so preko aduta Sprema prišli do zmage proti štajerskim sosedom. To je bila že sedma zaporedna tekma, kjer Celjani niso izgubili, 31. 10. 2015 je datum, ko so doma nazadnje klonili proti Olimpiji. Nepričakovana zmaga Celja, ki je deloval zelo poletno, je neverjetno pomembna tudi v boju za obstanek. Z današnjo zmago so se še nekoliko bolj utrdili na 6. mestu in si priigrali 4 točke prednosti pred zadnjo četverico, ki zaostaja za 4 točke.

Rudar Velenje 0 : 1 Krško (0 : 0)
1000; Volarič 64.
Rdeči karton: Štefanac 57.

V Velenju smo videli derbi z dna lestvice. Kot so napovedovali že akterji pred tekmo, je bilo jasno, da danes zmaga šteje dvojno. V izjemno živahnem prvem polčasu so si nekoliko bolj zrele priložnosti priigrali gostje iz Krškega. Prevetrena ekipa na krilih novincev je delovala izjemno živahno in predvsem preko Đurkovića in Hotiča prihajala do priložnosti. Rudar je deloval nekoliko zadržano. Drugi polčas se je začel dokaj rezervirano in zaspano, kakršno je bilo tudi vreme. Vse dokler ni prišla 57. minuta, ko je vse prisotne na noge dvignil Štefanac – z nepremišljenim startom si je prislužil drugi rumeni karton in pustil svoje soigralce na cedilu. Pričakovati je bilo napade Rudarja, a so jim načrte hitro pokvarili Krčani. Po podaji Hotiča iz kota je Petric žogo z glavo podaljšal do Volariča, ki se je kot duh sam znašel na drugi vratnici in z glavo zadel za vodstvo. Rudarju je v grlo začela teči voda, zato so brezupno napadali, a brez pravih nabojev. Šele ob zaključku so sprožili nekaj strelov, kar pa je bilo kljub vsemu premalo za Krško, ki se je tako veselil zgodovinske prve gostujoče zmage, od kar nastopa v Prvi ligi. Za nameček pa so se po točkah izenačili še s četverico, ki bije boj za obstanek.

Gorica 2 : 2 Zavrč (1 : 2)
350; Osuji 19., Nunič 76.; Batrović 22., 36./11m
Rdeči karton: Celcer 45.

Dvoboj dveh ekip, od katerih nismo vedeli, kaj pričakovati, se je končal z največ zadetki na prvi spomladanski tekmovalni dan. Gorica je seveda želela ohraniti prednost pred Zavrčem in začela je dobro, saj je po kombinaciji Škarabota, Burgiča in Osujia prišla do vodstva. Zadetek je dosegel novinec Osuji. Tudi Zavrč je začel dobro in potreboval samo 3 minute, da je odgovoril na zadetek Gorice, Veljko Batrović je z mojstrskim strelom po tleh z roba kazenskega prostora premagal Sorčana. V 36. minuti pa je sledil popoln preobrat Haložanov, ko je po enem izmed strelov Burgič igral z roko. Strel z bele točke je izkoristil razpoloženi Batrović. Tik ob koncu polčasa pa sta se zapletla Batrović in Celcer, kazen za to pa je bila jasna – rumena kartona za oba. Ker je Celcer že imel rumeni karton, je zaradi drugega moral zapustiti igrišče. Zdelo se je, da bo v drugem polčasu vse skupaj zgolj še rutina za Zavrč, ki pa se z igralcem več ni znašel. Gorica jih je presenetila preko Nuniča, ki je zadel za izenačenje. Haložani so sicer poizkušali priti do izenačenja, vendar brez uspeha. Razlika med Gorico in Zavrčem še naprej ostaja 5 točk.

Marko Nunić se je veselil zadetka za končnih 2:2 (foto: facebook).

Marko Nunić se je veselil zadetka za končnih 2 : 2 (foto: Facebook).

Lestvica:
Olimpija     22  14  4  4    53 : 18  46
Maribor      23  14  4  5    55 : 24  43
Domžale    22  10  8  4    32 : 14  38
Gorica        23  11  3  9    36 : 35  36
Zavrč          23   8   6  8    27 : 28  31
Celje           23   6   5  8    19 : 36  26
Koper          22   6  4  12   25 : 37  22
Krka            22   5  7  10   17 : 31  22
Rudar          23   5  7  11   18 : 34  22
Krško          23   5  7  11   12 : 37  22

G. V.