fbpx

Španska zveza izločila Real iz kraljevega pokala

Kaznovani Denis Cheryshev na tekmi proti Cadizu (foto: epa).

Španska nogometna zveza je sporočila, da je iz pokalnega tekmovanja izločila Real Madrid. Slednji je bil iz tekmovanja izločen, ker je zanj zaigral kaznovani Denis Cheryshev.

Zgodilo se je tisto, kar je nogometna javnost pričakovala že vse od četrtka. Španska nogometna zveza je sledila precedensu iz letošnje sezone, ko je zaradi podobnega prekrška izločila Osasuno. Cadiz se je tako brez povratne tekme uvrstil v osmino finala.

V javnosti dokaz, da je Real prejel obvestilo
Rus Denis Cheryshev je lani igral za moštvo Villarreala in zaradi treh rumenih kartonov prejel kazen neigranja na naslednji tekmi španskega pokala. Kljub temu je zaigral v začetni enajsterici na tekmi šestnajstine finala proti Cadizu in v 3. minuti tudi zabil gol za 1 : 0. Šele ob polčasu so pri belem baletu opazili napako in Cherysheva zamenjali. Takoj po tekmi so v madridskem klubu zatrjevali, da za kazen niso vedeli in da o tem niso bili nikoli obveščeni. Toda v zadnjih dneh je v javnost prišel tudi dokument, ki jasno kaže na to, da je španska nogometna zveza poslala faksovno sporočilo o kaznovanosti tudi kraljevemu klubu.

Real se lahko pritoži, a upanje na uspeh je majhno
Potem ko so španski mediji hitro izbrskali, da Cheryshev ne bi smel igrati, se je Cadiz pritožil in španska zveza je njegovi pritožbi ugodila. “Cheryshev je bil kaznovan, zato je pritožbi Cadiza ugodeno,” je med drugim v svojem sporočilu zapisala španska zveza. Real Madrid ima sicer možnost pritožbe, a je glede na precedens malo verjetno, da bi bilo njegovi pritožbi ugodeno. V lanski sezoni se je povsem identična napaka zgodila Osasuni, ki je bila prav tako izločena iz pokala.

Benitez že drugič izločen na tak način
Zanimivo pa je, da to ni prva birokratska napaka Rafaela Beniteza. Leta 2001, ko je vodil moštvo Valencie, je iz španskega pokala prav tako izpadel za zeleno mizo. Takrat je v moštvo uvrstil štiri nogometaše, ki ne prihajajo iz držav Evropske unije, čeprav pravila velevajo, da so v zapisniku lahko le trije taki nogometaši.

R. V.