fbpx

Spektakularna zmaga Tima Gajserja

Tim Gajser je bil v Španiji za dva razreda boljši od konkurence (foto: twitter).

Tim Gajser je spet povsem deklasiral tekmece. Po dvotedenskem premoru, ki ga je 19-letni mladenič izkoristil za počitek in dobrodelne akcije, je spet v svoji stari formi. Uspešen vikend v Španiji je nakazal že včeraj v kvalifikacijah, ko je bil daleč najhitrejši.

Tim Gajser je bil danes najhitrejši že v prvi vožnji, v drugi pa je tokrat odpeljal suvereno in spektakularno ter na tak način prišel do svoje pete zmage v razredu MXGP. Drugi je bil Nemec Maximilian Nagl, tretji pa Belgijec Clement Desalle. Naš junak na motorju je tako še povečal svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Spektakularna zmaga za vodstvo po polovici prvenstva
Peta zmaga Tima Gajserja pomeni, da je najboljši slovenski motokrosist po polovici prvenstva v najboljšem položaju, da osvoji svetovno prvenstvo razreda MXGP. 19-letnik je bil najboljši že po prvi vožnji, v drugo pa tokrat ni storil nobene večje napake ter tako zadržal prednost pred Naglom in Dessallom. Timov najbližji zasledovalec Romain Febvre, ki je padel že v včerajšnjih kvalifikacijah, je dirko končal šele na devetem mestu, tako da zdaj v skupnem seštevku za našim asom zaostaja že 24 točk.

Skupni seštevek svetovnega prvenstva razreda MXGP

Skupni seštevek svetovnega prvenstva razreda MXGP

Drugi slovenski motokrosist Peter Irt je bil na koncu 26. in je v skupnem seštevku na 39. mestu z eno točko, ki jo je pred dvema tednoma osvojil v Trentinu. Naslednja dirka je na sporedu že naslednji konec tedna, ko se karavana najboljših motokrosistov seli v Francijo.

R. V.