fbpx

Spopad nogometnih gigantov po pravi srhljivki dobili Nemci

Prvi je na tekmi zatresel mrežo Mesut Özil (foto: epa).

Nemci so tretji polfinalisti evropskega nogometnega prvenstva v Franciji. Po pravi drami so v Bordeauxu po enajstmetrovkah premagali žilave in izkušene Italijane. Končni izid spopada dveh nogometnih velesil je 7 : 6. Po 90 minutah je bil izid 1 : 1, ki se ni spremenil niti po podaljških. 

Po dolgočasnem prvem polčasu, ko sta mreži obeh vratarjev ostali nedotaknjeni, so v drugem polčasu najprej povedli Nemci. V 65. minuti je v polno zadel Mesut Özil. Naši zahodni sosedi so izenačili z enajstmetrovke v 78. minuti. V nemškem kazenskem prostoru je z roko igral Jerome Boateng. Z bele točke je nemško mrežo zatresel Leonardo Bonucci.

Leonardo Bonucci (foto:epa).

Leonardo Bonucci. Foto: epa

Streljanje enajstmetrovk je bila prava drama, saj je izid ostal izenačen tudi po seriji prvih petih strelov z bele točke (3 : 3). Na obeh straneh pritiska niso zdržali po trije nogometaši. Šele deveta serija je prinesla zmagovalca.  Potem ko ni zadel Matteo Darmian, je Jonas Hector ohranil mirne živce in Nemce z nekaj sreče popeljal v polfinale, v katerem se bodo pomerili z zmagovalcem zadnje četrtfinalne tekme med Francijo in Islandijo.