fbpx

Šporar: “Ne sodnik, jaz sem odločil derbi”

NK Olimpija (foto: Nova24tv)

Andraž Šporar je bil tokrat veliki junak derbija, saj je odločil srečanje z zadetkom v 92. minuti. Mariborčani so sicer že ob polčasu vodili za dva zadetka, a so se na koncu morali zadovoljiti z delitvijo točk.

Polne Stožice so tokrat poskrbele za pravi spektakel. Navijaška kulisa na tribunah pa je bila pika na i prekrasnemu nogometnemu večeru. Mariborčani so bolje začeli tekmo in v 7. minuti povedli, ko je po podaji Vršiča zadel Bajde. V 21. minuti je po preigravanju z roba kazenskega prostora s pomočjo vratnice Stojanović povišal prednost vijoličastih. Toda že pet minut kasneje je po podaji s kota Henty na prvi vratnici podaljšal žogo na drugo vratnico, kjer je Šporar z močnim strelom znižal mariborsko vodstvo.

Vratnica, rdeči karton, prečka in gol
Tudi v drugem polčasu smo še naprej gledali vrhunski nogomet. Najprej je v 51. minuti Alves s prostega strela zadel vratnico, v 65. minuti pa je glavni sodnik Drečnik poskrbel za razburjenje v mariborskih vrstah, saj je po prekršku nad Hentyjem Stojanoviću pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Jurčić se je razburjal, a ni prav nič pomagalo. Štajerci so imeli v 73. minuti priložnost, da bi si zagotovili zmago, ko je po podaji s prostega strela Mendy zadel prečko. Da je trenutno najboljši igralec v prvi slovenski nogometni ligi, pa je Andraž Šporar dokazal v 92. minuti, ko je odbito žogo s pravo “bombo” poslal v mariborsko mrežo in poskrbel za ekstazo na stadionu.

Neartikulirani Hrvat Jurč
Po koncu srečanja je bila glavna tema Mariborčanov drugi rumeni karton, ki ga je dobil Petar Stojanović. Mariborski trener Krunoslav Jurčić je bil zelo kritičen do sodnika Drečnika: “Moram se opravičiti zaradi svojega obnašanja, saj ne želim, da me imajo ljudje za neartikuliranega Hrvata. V Sloveniji imate najboljšega sodnika v Evropi in res ne vem, zakaj ni sodil slovenskega derbija.” Ljubljanski trener Marijan Pušnik, ki je bil poleg, pa je hrvaškega kolega zbodel: “Če izgubiš tekmo v zadnji sekundi, so vedno krivi sodniki.”

Andraž Šporar: “Ne sodnik, moj drugi gol je odločil zmagovalca”
Na vprašanje, ali je izključitev Stojanovića odločila večni derbi, je ljubljanski kapetan hudomušno odgovoril: “Ne sodnik, moj drugi gol je odločil derbi.” Kljub prejetemu zadetku v sodnikovem podaljšku pa so tudi Štajerci domov odhajali optimistični. Marko Šuler je potrdil, da je bil to povsem drugačen Maribor kot pred tremi meseci, ko je Olimpija v Ljudskem vrtu zmagala s kar 0 : 3. “Vsak trener ima nove ideje, prinesel je neke novosti, novo energijo. Šok terapija je delovala. Zdaj igramo drugačen nogomet. Mislim, da bo do konca jesenskega dela lestvica drugačna.

R. V.